van der Horst

Zandvoort: Nicolas Baert scoort punten in Nederlandse manche van TCR Europe

Na een mooie start van het seizoen en uiterst moeilijke tweede meeting van de TCE Europe, zorgde de derde afspraak van de TCR Europe in de Nederlandse duinen, niet voor de verhoopte podiumplaatsen, maar wel voor een behoorlijk aantal punten. In de eerste race, op zaterdag, werd Nicolas Baert van een topresultaat gehouden… door zijn eigen ploegmaat en op zondag zat hij wat gevangen in het pak, op een omloop waar elk inhaalmanoeuvre de nodige risico’s met zich meebrengt. De volgende afspraak is de belangrijkste van het seizoen, met de manches in het kader van de 24 uur van Spa. Rendez-vous in de Belgische Ardennen op 30 en 31 juli!
Dat Nicolas Baert stilaan tot de Europese top in de toerwagenracerij behoort, bewees hij eens te meer tijdens de kwalificaties van de TCR Europe in Zandvoort. De Brabander reed in de Audi RS3 LMS naar een sterke vierde plaats, een prima uitgangspositie voor de eerste race. In de tweede race, met omgekeerde top 10, zou Baert het van op de vierde startrij moeten doen.
 
In die eerste race eindigde Baert als zesde, maar dat was niet wat hij gehoopt had. “Ten eerste was er een probleem bij de start, waarbij de poleman echt te vroeg vertrok, wat te zien is op de beelden en toch gebeurde er niets en vervolgens was er een onbegrijpelijk manoeuvre van mijn teamgenoot Tom Coronel. Als teamgenoten zijn er andere opties dan wat hij deed op, een bovendien gevaarlijke plaats van het circuit. Ik kan dit maar matig waarderen.
 
Op zondag kon Baert vaststellen dat Zandvoort een prachtige omloop is, maar dat inhalen een huzarenstukje is. “Als je op de vierde rij start, dan weet je dat het niet makkelijk wordt om echt vooraan te eindigen en dus is achtste al bij al niet slecht. Echt tevreden kan ik ook niet zijn en dus geef ik nu al afspraak op het einde van juli op de mooiste omloop van de wereld, met laten we hopen fans in de tribunes! Ik kijk echt naar de Belgische manche uit.”    
 
Afspraak dus op 30 en 31 juli in Spa-Francorchamps voor meer spectaculaire toerwagenraces! 

Comtoyou RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op maandag 21 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons