van der Horst

Zandvoort: Niels Troost, Lucas van Eijndhoven en tweemaal Giovanni Scamardi op zondag

Niels Troost - GP Elite
Niels Troost - GP Elite
Zondag stonden er op het circuit van Zandvoort nog twee races voor de Benelux Racing Series gepland, een sprintrace en de zogenaamde 'long race'. Bij de Porsche Sprint Trophy Benelux ging de winst in de ochtend naar Niels Troost terwijl in de namiddag Lucas van Eijndhoven zijn tweede overwinning van het weekend behaalde. In de BMW M2 CS Racing Cup Benelux was Giovanni Scamardi tweemaal aan het feest, tweemaal voor de PK Carsport BMW M2 CS Racing.
Lucas van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
Lucas van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
De tweede sprintrace in de Nederlandse duinen verliep op een natte piste en eindigde in een sprint om de zege tussen Niels Troost, John de Wilde en Gilles Smits, die in die volgorde over de finish kwamen. Lucas van Eijndhoven eindigde als vierde op slechts 1,4 seconden achterstand voor Jos Jansen, Jean Pierre Verhoeven en Rik Renmans. De lange race over 32 ronden werd gewonnen door Lucas van Eijndhoven, die de twee Speedlover Porsches van Gilles Smits en John De Wilde achter zich hield. Niels Troost miste net het podium.

Giovanni Scamardi - BMW M2 CS Racing
Giovanni Scamardi - BMW M2 CS Racing
De tweede race voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux zag de overwinning van Giovanni Scamardi die Peter Guelinckx achter zich wist te houden. Die laatste was wel de beste Am-racer. Erik Qvick vervolledigde het podium, Patrick Beliën en Joeri Janssens maakten de top vijf vol. Scamardi was ook de beste in de' long race' waar hij het duo Stienes Longin/Peter Guelinckx voorbleef. Joeri Janssens en Steven Brams pakten de laatste podiumplaats.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zondag 23 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons