van der Horst

Zandvoort: Nu al een keerpunt in de Porsche Carrera Cup Benelux 2021

Porsche Carrera Cup Benelux 2021
Porsche Carrera Cup Benelux 2021
Voor de rijders van de Porsche Carrera Cup Benelux zit de vakantie er al op! Bijna twee maanden na de vorige manche, op de Red Bull Ring, nemen ze het dit weekend in Zandvoort tegen elkaar op, voor de derde van zes meetings van 2021. Voor ze de tweede seizoenshelft aansnijden krijgen de titelkandidaten dus nog een kans om zich opnieuw van hun beste kant te laten zien.
Een twintigtal Porsche 911 GT3 Cup type 992 worden op het Nederlandse duinencircuit verwacht, voor een meeting in het kader van de ADAC GT Masters. Op sportief vlak valt er heel wat in de gaten te houden. Een overzicht.
 

Pro: heel open strijd

Drie rijders die worden gescheiden door… vier punten: de strijd in Pro is meer dan ooit ontzettend open. Glenn Van Parijs (NGT Racing / 68 punten) zette in Spielberg een perfect weekend neer en trekt als leider in de tussenstand naar Zandvoort. De jonge Belg wordt echter op de hielen gezeten door Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW RaceService / 67 punten) en Dylan Derdaele (Belgium Racing / 64 punten). De jonge Nederlander liet zich tot nu toe opmerken door een indrukwekkende regelmaat, terwijl de kampioen van 2016 zich vooral in Spa-Francorchamps van zijn beste kant liet zien, met twee overwinningen.

In het kielzog van het leiderstrio zijn er nogal wat rijders die ook hun zegje willen doen. Dan denken we in de eerste plaats aan Xavier Maassen (#TeamPGZ by Red Ant Racing), kampioen van 2017, en aan Steven van Rhee (Team GP Elite). De twee Nederlanders stonden eerder dit seizoen al op het podium en willen zich nu ook voor hun thuispubliek in de kijker rijden. Ook Thierry Vermeulen (Team GP Elite) moet in de gaten worden gehouden. Hij rekent op iets minder pech dan in de voorafgaande races, om zijn snelheid nu ook in concrete resultaten om te zetten. En wat dan met Sebastian Freymuth en Felix Neuhofer (allebei PG Motorsport)? Kunnen zij voor de verrassing zorgen?

Pro-Am: richting een duel Saelens-Dullaart

Net zoals in de Pro-categorie wordt de strijd in de Pro-Am klasse er allicht eentje om vingers en duimen bij af te likken. Hier lijken sinds het begin van het seizoen twee rijders wat voor de anderen uit te rijden: Nicolas Saelens (Belgium Racing) en Floris Dullaart (Team GP Elite) worden in het kampioenschap door slechts zes punten gescheiden. Met drie overwinningen op vier races lijkt de Belg een iets grotere favoriet, maar Dullaart heeft zijn laatste woord nog niet gesproken. Scherprechters bij dit mooie duel worden vaste waarden Ziad Geris (Team GP Elite), Andrey Mukovoz (DUWO Racing) en Filip Teunkens (Q1 Trackracing by EMG). Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing by EMG) moet deze keer verstek geven, en de hele paddock van de Porsche Carrera Cup Benelux wenst hem spoedig herstel.

Am: Lauryssen topfavoriet

Jan Lauryssen is met voorsprong de grootste revelatie van het seizoensbegin. Zowel in Francorchamps als op de Red Bull Ring wist de Belg van Q1 Trackracing by EMG de concurrentie een lesje te leren, door in beide meetings de twee overwinningen in de Am-categorie op zak te steken. Meer zelfs: hoewel hij dit jaar zijn debuut maakte, wist hij ook telkens enkele rijders van de Pro-Am klasse voor te blijven. Ook dit weekend wordt Lauryssen de te kloppen man, Ad Geerts (#TeamPGZ by Red Ant Racing) en Yves Noël (Speedlover) beseffen dat ze alles uit de kast zullen moeten halen om met hem de strijd aan te gaan.

Na twee meetings van hoog niveau lijkt alles er op te wijzen dat ook het derde raceweekend van de snelste monomerkencup van de Benelux de verplaatsing waard wordt. Na de kwalificaties (zaterdag om 8u45) volgen twee races van 30 minuten (zaterdag om 12u45 en zondag om 12u20). Beide wedstrijden zijn live te volgen op het YouTube-kanaal en Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Porsche Carrera Cup Benelux
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 8 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons