van der Horst

Zandvoort: Ook Benjamin Paque behaalt een tweede zege

Benjamin Paque - D'Ieteren Luxury Performance
Benjamin Paque - D'Ieteren Luxury Performance
Zaterdag moest hij zich nog tevreden stellen met de tiende plaats nadat Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing) achteruit gezet werd op de startgrid. Zondag mocht hij echter plaats nemen op de eerste startlijn, nam bij het doven van de lichten de kop en behield die positie tot aan de finish. Dirk Schouten (Q1 Trackracing), de winnaar van de eerste race te Zandvoort, werd ditmaal tweede. Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing) was primus bij de rookies.
Start 2024 Porsche Carrera Cup Benelux Zandvoort Race 2
Start 2024 Porsche Carrera Cup Benelux Zandvoort Race 2
Benjamin Paque startte op de tweede plaats  naast Schouten, maar was het beste weg bij de start. Schouten wist gans de race de tweede positie in handen te houden alhoewel hij op het einde nog moest opletten om deze niet te verliezen aan een sterk opzittende Paul Meijer. Sacha Norden kwam als vierde over de finish, Kalle Rovanperä (RedAnt Racing) pakte ditmaal de vijfde plaats.


Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Kobe Pauwels wist ditmaal de zege te pakken bij de rookies, hij werd tevens zesde algemeen en hij ging Jamie Colin Böninghausen (Bas Koeten Racing) en Sam Jongejan (Team RaceArt) voor. Schouten is nog steeds leider in de tussenstand voor Benjamin Paque.

Foto's: Thomas Smets

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 9 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons