van der Horst

Zandvoort: Opnieuw Ralf Aron in race 2

Ralf Aron - Prema Theodore Racing
Ralf Aron - Prema Theodore Racing
Ralf Aron (Prema Theodore Racing) heeft ook de tweede race voor het FIA F3 European championship te Zandvoort gewonnen. De Est werd op het podium ook nu weer geflankeerd door twee teamgenoten, : Marcus Armstrong en Guan Yu Zhou.
Start race 2 Zandvoort
Start race 2 Zandvoort
Bij de start werd Mick Schumacher (Prema Theodore Racing) in de eerste bocht naast de baan gedrumd en de Duitser zijn wagen bleef steken in de grindbak. Wat verder in de eerste ronde reden Jehan Daruvala (Carlin) en Enaam Ahmed (Hitech GP) op elkaar in terwijl er ook nog een contact was tussen Ben Hingeley (Hitech GP) en Ameya Vaidyanathan (Carlin). Voldoende om de safety car naar buiten te sturen en na een vijftal minuten werd de race hervat. Ralf Aron behield de leiding tot aan de finish terwijl Dan Ticktum Marcus Armstrong en Guan Yu Zhou moest voor laten waardoor het podium weer helemaal in handen viel van piloten van het Prema Theodore Racing.  Ticktum verloor op het einde van de race nog twee plaatsen aan Alex Palou (Hitech GP) en Ferdinand Habsburg (Carlin) en kwam pas als zesde over de lijn. Robert Shwartzman (Prema Theodore Racing), Jüri Vips (Motopark), Fabio Scherer (Motopark) en Marino Sato (Motopark) waren de overige rijders die in de top tien finishten.

Foto: FIA F3 European Championship
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 14 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons