van der Horst

Zandvoort: Opnieuw twee podiumplaatsen voor Selleslagh Racing Team

Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Simon Knap en Alec Udell wonnen met hun MDM Motorsport BMW M4 de tweede race voor de GT4 European Series te Zandvoort. Zij gingen merkgenoten Ricardo van der Ende en Euan McKay, die uitkomen voor Ekris Motorsport, vooraf. Selleslagh Racing Team behaalde twee podiumplaatsen, Kay van Berlo en Angélique Detavernier werden met hun Mercedes tweede in de Pro-Am klasse, Alessandro Giovanelli en Bob Herber behaalden een identiek resultaat in de Am klasse.
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
Street Art Racing - Aston Martin Vantage GT4
De race begon slecht met een zware crash waarbij zes wagens betrokken raakten en waarop onmiddellijk de rode vlag werd bovengehaald. De herstart gebeurde achter de safety car met Daniel McKay aan de leiding voor Jan Kisiel en Jamie Vandenbalck. Simon Knap wist kort daarop onze landgenoot voorbij te gaan alvorens een nieuwe safety car periode volgde na een sortie van de Porsche #22. De Aston Martin viel later nog terug naar de zeventiende plaats bij de finish.

MDM Motorsport - BMW M4 GT4
MDM Motorsport - BMW M4 GT4
Wanneer de race werd vrijgegeven vertrok Knap met het mes tussen de tanden en wist op te rukken naar de koppositie. Na de pitstops leidde Alec Udell voor Ricardo van der Ende die was opgerukt van de vijfde positie en Benjamin Lessennes (Equipe Verschuur McLaren 570). De posities bleven ongewijzigd tot aan de finish met Koebolt/Kisiel (Leipert Motorsport Mercedes AMG) en Møller-Madsen/Freiburghaus (Phoenix Racing Audi R8 LMS) in respectievelijk de posities vier en vijf. Luci Trefz/Marcus Paverud (Leipert Motorsport Mercedes AMG) wonnen de Pro-Am klasse en in de Am klasse ging de overwinning naar Eric Mouez/David Loger (CMR Alpine A110).

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 14 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons