van der Horst

Zandvoort: Poles voor Mercedes en Audi

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Vanochtend werden op een opdrogende baan de twee kwalificatiesessies afgewerkt voor de Blancpain World Challenge op Circuit Zandvoort. Lamborghini leek in Q1 de eerste startrij te gaan innemen voor de wedstrijd van later op de dag, tot een ontketende Vincent Abril tijdens de slotseconden de pole nog richting AKKA ASP Mercedes liet kantelen. Audi kwam in Q2 beter voor de dag, daarin was het Christopher Haase die de beste was in de Saintéloc R8 LMS en dus van pole mag vertrekken voor de zondagrace.
WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Tijdens Q1 zagen we aan Belgische zijde Charles Weerts (WRT Audi) en Louis Machiels (AF Corse Ferrari) in actie. De Audi's deden het op een opdrogende baan net iets minder wat resulteerde in een achttiende tijd voor de jonge Weerts. Ezequiel Perez Companc reed de tiende tijd in de WRT Audi die hij deelt met Dries Vanthoor, terwij de teamgenoot van Frédéric Vervisch, Finlay Hutchison, als negentiende aantikte in de Audi van Phoenix Racing. Machiels was 26e en vierde in Pro-Am.

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
De snelste Belg in Q2 was Dries Vanthoor, die slechts anderhalve tiende van een seconde tekort kwam op poleman Haase. Vervisch van zijn kant kon in zijn allerlaatste rondje nog de elfde plek veilig stellen, net achter Christopher Mies die de WRT Audi #2 deelt met Weerts. Andrea Bertolini tikte als 24e aan in de AF Corse Ferrari die hij deelt met Machiels, goed voor opnieuw een vierde tijd in Pro-Am.

Foto's: Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT World Challenge Europe op zaterdag 13 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons