van der Horst

Zandvoort Race Festival: Voorbeschouwing RACB National Team - Sam Dejonge & Denis Dupont

RACB National Team - Seat Leon TCR
RACB National Team - Seat Leon TCR
Na een eerste meeting in Francorchamps trekt de TCR Benelux richting Zandvoort, een legendarische omloop waar de jonge wolven van het RACB National Team vorig jaar met hun SEAT Leon wisten te schitteren. Het is een eufemisme te stellen dat de eerste afspraak van de TCR Benelux 2017 voor Denis Dupont en Sam Dejonghe niet onder een goed gesternte verliep. Terwijl ze hadden gehoopt Francorchamps met een pak punten te verlaten, moesten ze het stellen met kruimels.
“Het werd een weekend met heel wat pech”, analyseert Denis Dupont. “Maar we hebben wel bewezen dat we zowel op het natte als op het droge over de nodige snelheid beschikken. Ik twijfel er niet aan dat we het potentieel hebben om ons doel, het behalen van de titel, te bereiken.”
“Wat ik onthoud van die moeilijke meeting is dat we van bij de kwalificaties voorin moeten meedraaien”, voegt Sam Dejonghe er aan toe. “Indien dat om één of andere reden niet lukt, dan staat een goed verloop van het weekend al op losse schroeven.”
 
De vertegenwoordigers van het RNT hebben echter de bladzijde omgedraaid. Vanaf nu telt alleen Zandvoort.
“Een omloop die ons vorig jaar best wel lag”, herinnert Sam zich. “We wisten er de lange wedstrijd te winnen. Ik hou wel van dat ‘old school’ circuit. Er is nogal wat niveauverschil en, vooral, heel weinig uitloopstroken. Ieder foutje betaal je cash. Dat zet het stuurtalent in de verf.”
“We zullen het enthousiasme van de Nederlandse fans kunnen voelen”, vervolgt Denis Dupont. “Vorig jaar maakte de TCR Benelux deel uit van de DTM-meeting en was er al heel wat volk. Nu draait het evenement rond Max Verstappen en iedereen weet hoe populair die is bij onze noorderburen. Ik denk dat we voor volle tribunes zullen kunnen racen. Een extra motivatie om goede resultaten te behalen.”

RACB press  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons