van der Horst

Zandvoort: Ricardo Feller van start tot finish – Dries Vanthoor out

Ricardo Feller - ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3 EVOII
Ricardo Feller - ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3 EVOII
Net als zaterdag heeft de rijder die van op de pole vertrok ook de race gewonnen. Ricardo Feller (ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3 EVOII) reed van start tot finish aan de leiding. Thomas Preining (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) en Luca Stolz (Team HRT Mercedes-AMG) mochten mee het podium op. De race van Dries Vanthoor (Schubert Motorsport BMW M4) duurde slechts drie ronden. Een klapband maakte dat de wedstrijd vroegtijdig over was voor onze landgenoot.
De Audi’s mochten 25 kg wegnemen terwijl Maro Engel (Team Landgraf Mercedes-AMG) na zijn zege op zaterdag 25 kg bij kreeg. Dit liet zich ook onmiddellijk gelden in de race want de Audi’s toonden zich veel competitiever dan zaterdag. Engel moest zich nu tevreden stellen met de vijfde plaats.

Bij de start was Feller het snelste weg voor Engel, Preining, Heinrich en Niederhauser. Net als de dag tevoren wordt er het hardst gevochten om positiewinst in het middenveld. Feller wist na zijn pitstop de koppositie te behouden terwijl Engel juist drie plaatsen verloor. Feller werd niet meer bedreigd en haalde het voor Preining, Stolz, Marco Wittmann (Project 1 BMW M4) en Engel. Preining neemt de leiding in de tussenstand over met 51 punten en hij heeft vier punten voorsprong op Feller en Franck Perera.

Foto: DTM
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 25 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons