van der Horst

Zandvoort: Sam Jongejan weer op het podium in de Porsche Carrera Cup Benelux

Sam Jongejan - Team RaceArt
Sam Jongejan - Team RaceArt
De Porsche Carrera Cup Benelux kende zijn tweede ronde van het kampioenschap dit weekend op Circuit Zandvoort. De eerste races van de snelste merkencup van de Benelux vonden midden mei op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen plaats en nu mocht Sam Jongejan in de kleuren van Socia zijn kunnen tonen voor zijn thuisfans in Zandvoort.
Eind 2023 maakte Sam Jongejan, toen ook al ondersteund door Socia, indruk in de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux 2023 op de Oostenrijkse Red Bull Ring. In zeer moeilijke weersomstandigheden gaf de amper 18-jarige Jongejan zijn visitekaartje af en dat opende de deur voor een volledig seizoen in wat de meest hoogstaande raceklasse van de Benelux is. Sam Jongejan, die nog steeds de kleuren van Socia verdedigt, verschijnt zo dit seizoen met een Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – van het sterke Nederlandse Team RaceArt aan de start van deze hoogstaande competitie.
 
In de duinen aan de Noordzeekust stonden naar goede gewoonte weer twee races van dertig minuten plus één ronde op het menu en dat in het kader van de Nederlandse manche van het hoogstaande DTM-kampioenschap. Uiteraard was hoofdsponsor Socia ook aanwezig bij deze thuisrace. Zowel Rob Boegem als Hinko Bakker kwamen Sam aanmoedigen richting het podium.
 
Schitterend om toch weer volle tribunes te zien”, glunderde Sam Jongejan. “De autosport leeft, dat zagen we al in België tijdens het eerste weekend en ook nu weer, hier in Zandvoort. De Porsche Carrera Cup heeft een strakke en mooie kalender, met steeds weer veel toeschouwers en dat is belangrijk voor mijn partners en sponsoren. Vooral de handtekeningensessie, waarin ik echt veel mensen heb gezien, was een topmoment!”
 
De eerste afspraak volgde op zaterdag, met een tumultueuze start, waarbij Sam Jongejan zonder fout een weg rond een stilstaande deelnemer vond. “Dat was even een enerverend moment en daarna heb ik alles gedaan wat ik kon om mijn plek op het podium te verdedigen. Dat is ook gelukt, al was de afstelling van de wagen nog niet helemaal perfect. Maar we scoren weer belangrijke punten in de strijd om de titel bij de Rookies.”
 
Podium bis
 
Ook de tweede race, zondagvoormiddag, was er één voor volle tribunes en wederom kon Sam Jongejan een podiumplaats uit de brand slepen. De jonge Nederlander bevestigt zo al het goede dat over hem verteld wordt en hij maakt zich nu op voor het tweede deel van het seizoen, met twee wedstrijden in de zomermaanden.
“Het was inderdaad een weekend waarin we, na moeilijkere kwalificaties, er alles uitgehaald hebben, wat erin zat. Deze punten zijn erg belangrijk.”

Jongejan blikt ook al even vooruit op de komende wedstrijden: Op 6 en 7 juli trekken we naar het legendarische circuit van Imola in Italië, waar we samen met de European Le Mans Series racen en op 3 en 4 augustus zijn er de races tijdens de enorm populaire Jack Racing Day in Noord-Nederland, op Assen. Ook hier wil ik weer vooraan meevechten!” 

Persbericht Socia BVDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 12 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons