van der Horst

Zandvoort: Slechts één kampioen bekend na voorlaatste meeting van Porsche Sprint Challenge Benelux

Start 2023 Porsche Sprint Cup Challenge Benelux Zandvoort
Start 2023 Porsche Sprint Cup Challenge Benelux Zandvoort
Voor de vierde van vijf afspraken van de Porsche Sprint Challenge Benelux, trokken de deelnemers richting de Noordzee in Nederland en dan weten alle racefans dat het om Circuit Zandvoort gaat. De eindspurt van de Porsche Sprint Challenge Benelux mag dan al wel ingezet zijn, na Zandvoort is er voorlopig slechts één titel uitgedeeld in de Porsche-competitie voorbehouden aan jong talent, snelle gentlemen drivers en gepassioneerde Porsche-rijders. De algemene zeges waren voor Jaxon Verhoeven (Speedlover) en Alexander Goddijn (Team GP Elite) en zij zullen in Spa-Francorchamps, op 13 oktober, onderling uitmaken, wie kampioen 2023 zal worden.
Naar goede gewoonte werd alle actie op één dag afgewerkt, met een vrije training, gevolgd door twee kwalificatiesessies van 15 minuten en twee races van een half uur. In Zandvoort startte Alexander Goddijn tweemaal van op de polepositie met naast hem tweemaal Jaxon Verhoeven. Lennart Hiemstra was tweemaal de snelste in de klasse GT4. 
 
Jaxon Verhoeven - Speedlover
Jaxon Verhoeven - Speedlover
“Ik had wel verwacht dat Alexander de snelste zou zijn in de kwalificatie, maar ik was beter weg dan hij en kon mijn eerste plaats een half uur lang vasthouden”, glunderde Jaxon Verhoeven na de eerste wedstrijd. “Uiteraard ben ik blij met deze zege, want ik diep zo mijn voorsprong nog een beetje verder uit en Spa zal inderdaad uitsluitsel brengen. Met dank ook aan het team Speedlover voor de prima wagen.” 

In die eerste afspraak reed Niels Troost naar een derde plek, voor Bernhard ten Brinke en de winnaar in 992 AM, Peter Munnichs, allemaal in de kleuren van Team GP Elite. Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover) en Michel Arfman (Team GP Elite) werden tweede en derde in 992 AM. 
 
De tweede afspraak van de dag zag een schitterend duel, 30 minuten lang, tussen de beide titelpretendenten, Alexander Goddijn en Jaxon Verhoeven en ditmaal was het de man die van op de polepositie was gestart, die aan het langste eind trok. “Ik ben erg tevreden, met de beide poleposities en de zege en we zullen in Spa het titeldebat verderzetten”, aldus Goddijn. Het verschil tussen de winnaars van Zandvoort bedraagt nu 26 punten, met nog 104 punten te verdelen. 
 
Bernhard Ten Brinke werd in die tweede race knap derde, voor Nick Ho (PG Motorsport) die een sterk debuut maakte, maar de eerste race van de dag door een technisch euvel jammer genoeg miste. Niels Troost werd nu vijfde, voor de winnaar in 992 AM en dat was opnieuw Peter Munnichs. Michel Arfman en Kurt Leimer werden tweede en derde (Team GP Elite). In de klasse 992 AM zullen Jean-Pierre Verhoeven en Michel Arfman uitmaken wie kampioen 2023 wordt. 
 
In de categorie 991 waren de zeges voor Martijn Peters (JW Raceservice) en Patrick van de Berg (PG Motorsport).

Tweemaal Hiemstra en Duma in GT4 en GT4 AM
 
Bogdan Duma - Q1 Trackracing
Bogdan Duma - Q1 Trackracing
Ook de diverse Porsche Cayman GT4 Clubsport tekenden in Zandvoort present en algemeen was er geen kruid gewassen tegen Lennart Hiemstra. Hij behaalde tweemaal de polepositie, zette de beide snelste racerondes neer en mocht ook tweemaal als winnaar naar het podium. Daardoor halveert Hiemstra zijn achterstand op Arthur Peters (Tip Top Racing), die tweemaal tweede werd. De eindspurt in Spa-Francorchamps, waar Peters een thuisrace heeft, belooft erg spannend te worden. “Arthur heeft daar inderdaad het thuisvoordeel, maar ik ga er voor strijden”, vertelde Hiemstra aan het podium. 
 
Last but not least waren er twee zeges in GT4 AM voor Bogdan Duma, die meteen zeker is van de titel, “en ik ben daar erg blij mee! Ik kom zeker nog naar Spa, maar de druk is weg.”Afspraak in Spa-Francorchamps op vrijdag 13 oktober voor de slotraces van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2023. 

Persbericht Porsche Sprint Cup Challenge Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op donderdag 28 september 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons