van der Horst

Zandvoort: Spaans feestje in de Supercar Challenge

FEBO Racing Team - SEAT León Cupra TCR
FEBO Racing Team - SEAT León Cupra TCR
Beide races voor de Supercar Challenge in het kader van het DTM weekend te Zandvoort zagen een Spaanse bolide de overwinning weg kapen. Nu de GT wagens uitkwamen in de GT&Prototype Challenge konden de deelnemers uit de Supersport 1 divisie strijden om de algemene zege. In race 1 ging de zege naar de FEBO Racing Team SEAT León Cupra TCR van Dennis de Borst en Stan van Oord en in de tweede wedstrijd was het de beurt aan de Ferry Monster Autosport SEAT León Cupra TCR van René Steenmetz om met de bloemen te gaan lopen.
Brightfiber Glasvezel Promotie Team - BMW E46 M3
Brightfiber Glasvezel Promotie Team - BMW E46 M3
Dennis de Borst en Stan van Oord kwamen in race 1 als winnaars uit een ultiem duel met de Stichting Euro Autosport BMW E92 M3 van Ruud Olij. René Steenmetz stuurde zijn SEAT naar de derde plaats op een zucht van de twee wagens voor hem. Rogier de Leeuw en Patrick de Vreede pakten met hun Brightfiber Glasvezel Promotie Team BMW E46 M3 de overwinning in de Supersport 2 divisie. In de Sport divisie ging de zege naar de Renault Clio 1.6 Turbo van Rob Nieman. Chris Voet en Bart van den Broeck eindigden met hun Peugeot RCZ als derde na de BMW Zilhouette 2.0 van Henk Tappel en Harold Wisselink.

Ferry Monster Autosport - SEAT León Cupra TCR
Ferry Monster Autosport - SEAT León Cupra TCR
In race 2 moest na een safety car procedure Olij, die aan de leiding reed, binnen voor een drive-through penalty en zag alzo de zege hem ontglippen. Steenmetz profiteerde optimaal van de neutralisatie om alzo de leiding van de wedstrijd te nemen. Maar op het einde van de race kwam van Oord nog opzetten maar hij strandde op drie tiende seconde van de winnende SEAT. Peter Schreurs in de BS Racing Team BMW E46 GTR vervolledigde het podium. Nicolas Delencre behaalde met zijn Why Not Pitstop Racing Events Peugeot 308 Cup een dominante zege in de Supersport 2-klasse. Rob Nieman won voor de tweede maal in de Sport divisie opnieuw voor de BMW van Henk Tappel en Harold Wisselink. Bas Drost in de tweede Spirit Racing Renault Clio 1.6 Turbo legde beslag op de derde plaats in de klasse.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op maandag 16 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons