van der Horst

Zandvoort: SRT behaalt eerste podium in GT4 European series 2021

De plaats van afspraak voor de derde meeting van het Europese GT4-seizoen was het duinencircuit Zandvoort, in het kader van de Nederlandse manche van de GT World Challenge Europe. De GT4 European Series deden het zoals steeds met twee races van 60 minuten. Olivier Hart en Luca Bosco bezorgden SRT de eerste bekers en bloemen van het seizoen. De jonge Nederlander en Italiaan vormden meteen een hecht duo en lieten zien dat SRT op Europees vlak nog steeds meespeelt.
  • St. Paul
Selleslagh Racing Team is ondertussen één van de vaste waarden van de GT4 European Series geworden en ook in 2021 is het team van vader en zoon Selleslagh weer prominent aanwezig op het Europese autosporttoneel. Echter voor de wedstrijd in Nederland herschikte SRT zijn veldbezetting.
 
Patrick Selleslagh: “Soms moet je beslissingen nemen in functie van het team en daarom deden we dit weekend een beroep op het jonge Nederlandse talent Olivier Hart, de zoon van David Hart met wie wij in onze Corvette periode tweemaal de 24 uur van Zolder wonnen en Belcar-kampioen werden. Olivier liet meteen zien dat hij, net als zijn vader, uit het juiste hout gesneden is en paste zich wonderwel aan de Europese GT4-serie aan. Ook zijn benadering van het team was top. De ‘gele’ Mercedes bleef even aan de kant, maar de wagen kan, met mogelijk andere rijders, wel terugkomen in de tweede helft van het seizoen. Nogmaals, het is niet ideaal om zo plots met een andere veldbezetting te spelen, zouden de voetbalcommentatoren zeggen, maar de bedoeling is om te scoren en dat deden we dit weekend. Bovendien bewezen we als team competitief te zijn en dat onze Mercedes prima in orde is.” 
 
In de eerste race liet het jonge duo zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en ze behaalden de tweede plaats in de categorie Pro/Am en werden zevende algemeen. Op zondag, reed het duo weer een vlekkeloze wedstrijd om derde te worden in de categorie en zesde algemeen. Bosco nadert zo op de podiumplaatsen in het kampioenschap. 
 
Over net iets meer dan een maand zijn we alweer toe aan de vierde afspraak van het seizoen van de GT4 European Series, waarvoor de deelnemers in Spa-Francorchamps halthouden, alvorens de Nürburgring en Barcelona de finale van het seizoen inluiden.

SRT PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op maandag 21 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons