van der Horst

Zandvoort: Stienes Longin en Lucas van Eijndhoven winnaars in race 1

Stienes Longin - PK Carsport BMW M2 CS Racing
Stienes Longin - PK Carsport BMW M2 CS Racing
De Benelux Racing Series is dit weekend te gast op het circuit van Zandvoort. Zaterdag vond de eerste race plaats. In de Porsche Sprint Trophy Benelux maakte een incident tussen de vanop de pole vertrokken Jaxon Verhoeven en John De Wilde, dat de zege naar Lucas van Eijndhoven ging. Vertrokken vanop de pole reed Stienes Longin naar de zege in de de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Tom van Rompuy vertrok als tweede maar moest in de race Giovanni Scamardi voorlaten.
Lucas van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
Lucas van Eijndhoven - #TeamPGZ by JW RaceService
Het incident tussen Jaxon Verhoeven en John De Wilde maakte dat beide zegekandidaten al snel alle hoop op een goede klassering konden opgeven. De Wilde werd nog als laatste geklasseerd op één ronde, Verhoeven reed de race niet uit. Niels Troost en Jos Jansen vervolledigden het podium bij de Porsche’s. Bij de BMW M2 Racing Cups werd Steven Brams vierde en behaalde alzo tevens zijn eerste zege in de Pro-Am-klasse na als laatste van start te zijn gegaan. Jourdan Serderidis en Raf Belien vervoegden hem op het klassepodium.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Sprint Challenge Benelux op zaterdag 22 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons