van der Horst

Zandvoort: Street-Art Racing verovert eerste podium van 2021

Een derde en een vierde plaats in de Am Cup: dat is de meer dan positieve balans die Street-Art Racing na afloop van de derde manche van de GT4 European Series in Zandvoort mag opmaken. Het eerste podium voor Paul Theysgens en Pascal Bachmann vormt de best mogelijke motivatie voor de start van de tweede seizoenshelft, eind juli op het Circuit van Spa-Francorchamps.
  • VR Racing
Na afloop van de tweede manche van de GT4 European Series op Circuit Paul Ricard had het team van Street-Art zich voorgenomen om bij de volgende races dichter bij het podium van de Am Cup te geraken. Lang heeft de Belgische renstal niet moeten wachten om dat objectief te vervullen!
 
In Zandvoort, waar de derde meeting van het jaar werd verreden, boekten Paul Theysgens en Pascal Bachmann duidelijk progressie. Op zondagochtend, na een heel bewogen en lange tijd onderbroken eerste race, wist de Aston Martin Vantage AMR GT4 #007 voor het eerst dit seizoen naar een podiumplaats in de Am Cup te rijden, na een indrukwekkende eindrush van Paul Theysgens. Aan het eind van de dag bevestigde de 22-jarige Belg zijn uitstekende vorm door halverwege de wedstrijd de leiding in handen te nemen. De slotfase bleek echter wat lastiger voor de citroengele Aston Martin, maar met een vierde plaats in de tweede scoorde het duo toch opnieuw belangrijke punten.
 
“Wat een fantastisch weekend!”, stelde een verheugde Paul Theysgens, die dit jaar zijn debuut in de GT-racerij maakt. “En een heel bewogen weekend ook. Ik had absoluut niet verwacht dat we naar een podiumplaats zouden kunnen rijden, en nog minder dat we onze categorie zouden kunnen aanvoeren. Ik voel me steeds beter aan het stuur van onze bolide, onze coach Julien Darras overlaadt me met goede raad, en het hele team van Street-Art Racing levert schitterend werk. Dit is zeker en vast één van de mooiste dagen uit mijn nog jonge carrière, en ik moet zeker mijn teammaat Pascal bedanken voor de uitstekende verstandhouding en samenwerking. Omdat de volgende meeting in Spa-Francorchamps wordt afgewerkt, meteen de start van de tweede seizoenshelft, hoop ik dat we op een circuit dat ik goed ken deze prestaties kunnen bevestigen.”
 
Pascal Bachmann, in 2019 kampioen in de Am Cup, was ook in zijn nopjes met de podiumplaats. "Ik moet in de eerste plaats Paul feliciteren, hij heeft dit weekend opmerkelijk gepresteerd”, glimlachte de Zwitser. “Hij is die podiumplaats in de eerste race echt gaan halen. Ik ben een beetje ontgoocheld over mijn rijbeurt in race 2, hoewel ik beetje bij beetje het juiste ritme terugvind. Ik heb recent nog niet te veel kunnen rijden, en het beste bewijs daarvan is dat ik sneller was in de race dan in de kwalificaties. Maar het vertrouwen is aan het terugkomen. Ik kijk nu al uit naar de mooie strijd die we met onze tegenstanders in de Am Cup in Spa-Francorchamps zullen leveren.”
 
Voor het team van Street-Art vormt de vierde manche van het kampioenschap – in het voorprogramma van de TotalEnergies 24 Hours of Spa – een thuisrace. “Gezien de vooruitgang die we tijdens de laatste wedstrijden hebben kunnen boeken staan we te trappelen van ongeduld”, stelt team manager Damien Hellebuyck met een brede glimlach. “Dit podium is geen toevalstreffer, we willen er zo snel mogelijk nog behalen. Dit resultaat bezorgt het hele team een echte vertrouwensboost. Afspraak eind juli in Spa!”

Street-Art Racing
 



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA GT4 op dinsdag 22 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons