van der Horst

Zandvoort: Supercar Challenge imponeert tijdens Blancpain GT World Challenge Europe

Certainty Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Certainty Racing - Porsche 991 GT3 Cup
De vierde ontmoeting van de Supercar Challenge vond plaats op Circuit Zandvoort, het enige bezoek aan het circuit in de duinen van dit seizoen. De coureurs uit de GT&Prototypes waren er dit keer niet bij, maar dat nam niet weg dat de beide races in de Supercar Challenge weer pure reclame voor de autosport waren.
  • Dreamdrive
Floris Dullaart voor John de Wilde
Floris Dullaart voor John de Wilde
In de GT divisie liet Floris Dullaart, die de eerste twee evenementen helaas ontbrak, zien dat er met hem nog terdege rekening gehouden moet worden door beide races te winnen. John de Wilde (Speedlover Porsche) kwam in de eerste race wel als eerste over de finishlijn maar een tijdstraf wierp de Belg terug naar de tweede positie. In de tweede race versloeg Dullaart de Wilde op de baan nadat de Belg wat tijd verloor bij de pitstop.

Dit weekend bleek ook dat de strijd in Supersport 1 nog lang niet gestreden is, de dubbelzege van Jacky van der Ende en Max Veels brengt de spanning weer helemaal terug. In Supersport 2 zijn Maxime Oosten en Milan Teekens erg constant en de andere deelnemers juist niet, waardoor hun voorsprong in het klassement inmiddels erg groot is.  
 
Forze 8
Forze 8
Datzelfde geldt voor Henk Tappel in de Sport divisie, die ofwel wint, ofwel uitvalt en daardoor de spanning in het klassement enorm spannend houdt. Opvallende deelnemer was de waterstof aangedreven Forze 8, die in race 2 aan de leiding lag, maar na wat kleine technische problemen helaas terugviel. Ze reden de race echter wel uit en dat was een overwinning op zich voor het enthousiaste studenten team.

Supercar ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 15 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons