van der Horst

Zandvoort Superprix: Nabeschouwing Philippe Huart

Philippe Huart is een naam die in de Belgische autosport onlosmakelijk met merkencompetities verbonden is. De Leuvenaar is daarom ook een vaste waarde in de Ford Fiesta Sprint Cup, een competitie die afgelopen weekend weer van start ging op het totaal vernieuwde Circuit Zandvoort. Philippe Huart doet een beroep op het team Belgium Racing-Ford Peerlings, ongetwijfeld een topformatie in de spannendste merkencompetitie van de Benelux. Philippe Huart was zeer verheugd weer in een racewagen te kunnen stappen, al was het sportieve resultaat nog niet helemaal naar verwachting. Het potentieel is er evenwel en dus wordt er nu al uitgekeken naar de volgende races, einde september in Assen!
De autosport heeft, net als vele andere delen van onze samenleving fors geleden onder de coronapandemie. Racen was niet meer mogelijk, en de start van het seizoen 2020… was dus voor het voorbije weekend. Maar dat maakt de racepassie er niet minder op, ook niet bij Philippe Huart.

Philippe Huart: “Laat me eerst toe te zeggen dat ik mijn partners, het professionele team van Patric Derdaele en de organisatie van de Ford Fiesta Sprint Cup en zeker Koen Wijckmans, erg dankbaar ben dat we weer kunnen racen. Corona heeft iedereen getroffen en voor de autosportgemeenschap is het enorm belangrijk dat we weer samen kunnen zijn en samen kunnen genieten van onze passie. Het was ook erg tof om vast te stellen dat we in Nederland een heel weekend op een veilige manier hebben kunnen racen, op een schitterend vernieuwd circuit. Mijn hoed af voor iedereen die dit weekend heeft mogelijk gemaakt.”

Sportief verliep het weekend niet helemaal naar wens, met een vierde en zevende plaats al resultaat op het definitieve eindklassement.

Philippe Huart: “Het weekend was op zich al niet makkelijk, met een kennismaking in de regen op het nagelnieuwe circuit van Zandvoort dat na de aanpassingen erg spectaculair geworden is. Ik zette de vierde tijd in de kwalificaties neer, en in de eerste race kreeg ik halverwege de eerste ronde, in de eerste nieuwe banking, een tikje waardoor ik heel wat wagens zag voorbijschieten. Ik heb me daarna weer herpakt en kon als vierde Belg aantikken. Tijdens de tweede race heb ik jammer genoeg een deelnemer geraakt, wat niet mijn bedoeling was en het gevolg was een tijdstraf waardoor ik van vier naar zeven zakte. Globaal kan ik niet echt tevreden zijn, maar ik kijk verder dan dat. Ik heb voor het eerst echt intensief met data gewerkt en dat heeft gezorgd voor een spectaculaire progressie, samen met de geweldige coaching door Marc Goossens, die een belangrijke rol speelt in het team Belgium Racing-Ford Peerlings. Overigens het resultaat van mijn twee jonge teamgenoten, Dylan Derdaele en Tomas De Backer, bewijst dat ons team echt tot de toppers behoort.”

De volgende afspraak is tijdens het laatste weekend van september in Assen, Noord-Nederland.

Persbericht Philippe HuartSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 24 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Superprix.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons