van der Horst

Zandvoort Superprix: Nabeschouwing Vanspringel Motorsport by Team Floral

Afgelopen weekend werd het derde seizoen van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup afgetrapt. De spannendste merkencompetitie van de Benelux startte op de vernieuwde omloop aan de Noordzee, Circuit Zandvoort. Vanspringel Motorsport by Team Floral zakte ook naar Nederland af en met een dubbele, heel verschillende opdracht. Waar Nathan Vanspringel zich zou meten met de andere titelkandidaten voor de titel bij de Juniors, stond Ruben Valckenaere voor een comeback na een vreselijk verkeersongeval. Na een lange revalidatie, startte hij dit weekend weer de krachtbron van een racewagen en hij keerde als een kampioen terug. “Finishen was voor mij een titel waard”, waren zijn woorden na de finish van de wedstrijden in Zandvoort. De volgende opdracht van het kampioenschap is einde september op het bekende TT Circuit van Assen en ook daar zal Vanspringel Motorsport by Team Floral aanwezig zijn!
  • Qvick Motors
De autosport is de grote winnaar geworden van het eerste weekend van de Ford Fiesta Sprint Cup! Die eerste meeting van het seizoen verliep niet alleen heel veilig met betrekking tot de huidige gezondheidscrisis, maar bovendien werden de toeschouwers in Zandvoort getrakteerd op autosport van de bovenste plank. De beide races van de Ford Fiesta Sprint Cup waren bijzonder spannend en intensief, maar zonder incidenten. De safety car bleef werkloos toekijken en de sportieve strijd op de piste was van het beste dat we dit seizoen al gezien hebben. Merkencups op een faire manier: wat moet een autosportliefhebber nog meer hebben?

Misschien is de kers op de taart wel het schitterende menselijke verhaal van Ruben Valckenaere die meer dan een jaar geleden het slachtoffer werd van een vreselijk verkeersongeval, maar terugvocht en nu dus weer kan racen.

Ruben Valckenaere: “Mijn eerste overwinning was weer kunnen… wandelen. Maar ik heb altijd gedroomd om weer te kunnen racen en dat is bij deze dus gebeurd. Het weekend begon echt moeilijk, het regende op het nieuwe circuit van Zandvoort en mijn vertrouwen was even zoek, maar dat is heel snel weer rechtgezet. Ik heb erg genoten van de beide wedstrijden en in de tweede confrontatie bevond ik me midden in het veld en ben ik echt het gevecht aangegaan met de andere deelnemers en ben er ook sterker uitgekomen. Mijn elfde plek is voor mij een zege, een soort titel, na alles waar ik, maar ook mijn omgeving zijn doorgegaan.”

Nathan Vanspringel: “Na een wat minder vlot verlopen kwalificatie, hebben we hard gevochten om de beide podia uit de brand te slepen en ik ben erg blij met de concurrentie in de Fiesta Cup, ook bij de jongeren. Ik denk wel dat wij in assen beter voor de dag zullen komen en dat mijn plaats nog meer vooraan is. Ik kan het circuit van Assen ook beter dan dat van Zandvoort, al ben ik erg gecharmeerd door de vernieuwingen. Het is een circuit waar je best wat ontzag voor hebt als rijder.”

De volgende afspraak is tijdens het laatste weekend van september in Assen, Noord-Nederland.

Persbericht Vanspringel Motorsport by Team FloralDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 24 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Superprix.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons