van der Horst

Zandvoort Superprix: Kenny Herremans en FordStore Feyaerts gaan voor dubbele bekroning

Kenny Herremans - FordStore Feyaerts
Kenny Herremans - FordStore Feyaerts
Een beetje zoals was voorspeld, hebben Dylan Derdaele en Kenny Herremans hun rol waargemaakt als favorieten in de strijd in de Ford Fiesta Sprint Cup. Niettemin moest de ex-kampioen tot twee keer toe in Derdaele zijn meerdere erkennen. Ook in het Ford Dealer Team-kampioenschap speelde het verenigde Ford Store Feyaerts/Afsprakenmaker/XD Net twee keer voor Poulidor!
Kenny Herremans
Kenny Herremans
“Na twee seizoenen met de familie Longin als coureurs was het met mij als de nieuwe man voor iedereen wat wennen,” stelt Kenny over zijn eerste weekend onder het tentzeil bij FordStore Feyaerts. “Ondanks de twee voorbereidende testdagen, hebben we op Circuit Zandvoort nog moeten zoeken naar het juiste compromis en blijkbaar kozen we iets te veel voor de gulden middenweg. In Race 1 ondervond ik hierdoor veel onderstuur en bleef op mijn honger. Na een grondige ontleding van de cijfergegevens en het bijstellen van de set-up, draaide ik in Race 2 over de volledige afstand een halve seconde sneller, vond vlot aansluiting met de kopgroep en kon zelfs gaan voor een 3de plaats in de Dutch Belgian Super Star, achter Dylan en Rik Koen. Joris Vanhoovels en Raf Pireyn, de twee vertrouwde technici bij Ford Feyaerts, toonden dat zij snel en accuraat reageren en dat geeft mij heel veel vertrouwen voor de samenwerking in de resterende races.”
 
Dylan Derdaele pakte niet alleen de twee overwinningen, hij startte vanuit pole position en verwezenlijkte twee keer de snelste ronde, goed voor drie extra punten.
 
“Het is duidelijk dat Dylan en in het bijzonder Belgium Racing/Ford Peerlings onze eerste en voorlopig enige tegenstanders zijn. Het verschil in punten tussen een 1ste en een 2de plaats is niet zo groot, dus dankzij mijn twee tweede plaatsen blijf ik in de buurt van Dylan, maar het team van Patric Derdaele beschikt over meerdere troeven en dan denk ik uiteraard aan Tomas De Backer, de verrassing van het weekend, en Philippe Huart. Tenzij er iemand zich vanuit het tweede peloton vooralsnog naar voren kan werken, hou ik rekening met een strijd voor de grootste beker en de dikste punten van één tegen drie en op dat vlak zijn Dylan en zijn collega’s in het voordeel. In Race 1 kregen we hiervan al een staaltje met Philippe Huart die het mij moeilijk maakte om in de nabijheid te blijven van Dylan… Ik heb al voor hetere vuren gestaan, dus ja, mijn eerste en enige doel is opnieuw kampioen worden!”
 
FordStore Feyaerts team principal Tom Feyaerts toonde zich dan ook tevreden over de resultaten van de nieuwe aanwinst. Over zijn persoonlijk doen en laten was de coureur een beetje teleurgesteld.
 
Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
Tom Feyaerts - FordStore Feyaerts
“Ik had in de testdag niet genoeg kunnen rijden en de eerste vrije training op Zandvoort werd te veel beïnvloed door de weersomstandigheden – eerst droog, dan regen, maar wegens afstand tussen paddock en pitlane niet direct de juiste banden bij de hand – waardoor ik achter het stuur van de #4 niet echt kon doordrukken ! Pas tijdens de kwalificaties voelde ik mij in mijn sas en was ervan overtuigd dat ik op de grid ergens in het middenveld plaats kon nemen. Tot mijn verbazing waren de anderen toch iets sneller en was ik niet langer een partij voor John Land, Belle Rappange of Mathieu Eloy waarmee ik tot hiertoe gelijke tred kon houden. Zes auto’s op minder dan 0,9 seconden van elkaar, het zegt alles over het huidige, zeer hoge niveau van de Ford Fiesta Sprint Cup. Hoe dan ook, ik amuseer mij nog altijd opperbest en kijk uit naar de volgende meeting op TT Circuit Assen. Ik reed daar al eerder, die snelle piste ligt mij goed en ik hoop daar een flink resultaat neer te zetten. Nog een pluim op de hoed van Dick van Elk en zijn mensen: in moeilijke omstandigheden – lees het laattijdig schrappen van de Zolder Superprix – is hij er toch weer in geslaagd zeer snel een nieuwe datum te regelen en ons op Circuit Zandvoort een zeer relax, aangenaam en vooral super…veilig Corona-weekend aan te bieden! Bedankt hiervoor!”
 
Kalender Ford Fiesta Sprint Cup 2020:
Gamma Race Days – 26-27 september – TT Circuit Assen
Voorjaarsraces – 10-11 oktober – Circuit Zandvoort
Hankook Finale Races – 31 oktober/1 november – TT Circuit Assen

Ford Fiesta Sprint CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Ford Fiesta Sprint Cup Belgium op maandag 31 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Superprix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons