van der Horst

Zandvoort Superprix: Supercar Challenge-coureurs genieten van start van seizoen

Start Supercar Challenge @ Zandvoort
Start Supercar Challenge @ Zandvoort
Na maanden geduld mochten de coureurs in de Supercar Challenge op het vernieuwde Circuit Zandvoort eindelijk weer achter het stuur van hun auto plaatsnemen tijdens de Zandvoort Superprix. Met een mooie mix van vaste deelnemers en nieuwe rijders werden het twee races waarin duidelijk bleek dat iedereen enorm blij was om weer te kunnen racen. In GT deelden Huub van Eijndhoven en Bob Herber de winst. Bart Arendsen in Supersport 1 en Mark Wieringa in Sport wisten elk beide races in hun klasse als winnaar over de finish te rijden.
  • St. Paul
Door de Covid19-maatregelen was er op Circuit Zandvoort nog beperkt publiek aanwezig. Maar de aanwezige fans lieten duidelijk merken dat zij de autosport gemist hadden en zij genoten dan ook van de races in de Supercar Challenge. Dat gold ook zeker voor de teams en rijders, iedereen was ontzettend blij dat er eindelijk weer geracet kon worden.
 
GT
Bob Herber toonde in beide races zijn spierballen in de fraaie Lamborghini Super Trofeo. In de eerste race leek hij op de overwinning af te gaan, maar gooide een lekke band roet in het eten. Huub van Eijndhoven profiteerde en pakte met zijn groene Porsche 991 de zege voor regerend kampioen John De Wilde. In de tweede race nam Herber revanche, hij won ondanks een extra pitstop voor De Wilde en Van Eijndhoven.

Supersport 1
Bart Arendsen - BMW 1 Serie GTR
Bart Arendsen - BMW 1 Serie GTR
Op Bart Arendsen leek in de races geen maat te staan. Hij stuurde zijn BMW 1 Serie GTR foutloos over Circuit Zandvoort en won beide races met overmacht. René Steenmetz werd beide races tweede, de derde podiumplekken waren voor equipe De Borst-Van Riet en Marcel van de Maat.

Sport
Mark Wieringa - Zilhouette
Mark Wieringa - Zilhouette
Mark Wieringa won beide races in de Sport divisie. In de eerste race stuurde hij zijn Zilhouette ruim 49 seconden eerder over de finish dan mede-Zilhouette-rijder Marcel van de Lyke. In de tweede race leek hij echter zijn meerdere te moeten erkennen in Danny Wagtmans. In de slotfase van kreeg de Ford Focus Silhouette echter een lekke band, waardoor Wagtmans genoegen moest nemen met de derde podiumplek. De equipe Voet-Van den Broeck kon door de Belgische Corona-maatregelen niet aan de kwalificatie meedoen, maar scoorde vanaf de laatste startpositie met een tweede en derde podiumplek toch veel punten.

V-Max Racing Management/Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 24 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Superprix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons