van der Horst

Zandvoort: Tijdschema DTM aangepast wegens Le Mans testdag

Start 2023 DTM Zandvoort
Start 2023 DTM Zandvoort
BMW heeft bereikt waar het op hoopte: het DTM-tijdschema voor de race in Zandvoort begin juni is aangepast. Voorheen viel deze race samen met de testdag in Le Mans. Dankzij de aanpassing krijgen nu zes coureurs de kans om zowel aan de Le Mans-testdag deel te nemen als om zowel de DTM-race op zondag te rijden.
René Rast - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
René Rast - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Er werden twee wijzigingen doorgevoerd. Normaal worden de kwalificaties op de dag van de race gehouden, maar nu zullen deze naar vrijdag worden verschoven. Op zaterdagavond zullen de zes coureurs - Marco Wittmann, Sheldon van der Linde, René Rast, Mirko Bortolotti, Jack Aitken en Kelvin van der Linde - op een jet naar Le Mans vliegen. Daar zullen zij zondagochtend hun testsessie afwerken, om vervolgens 's middags terug te vliegen naar Nederland. De race, die oorspronkelijk om 13:30 uur zou beginnen, is nu met drie uur verlaat naar 16:30 uur.

Volgens Endurance-info hebben hoofd van BMW M Motorsport Andreas Roos en Vincent Vosse dit vorig weekend met de DTM-organisatoren in Oschersleben besproken. Daar zou geklonken hebben dat als de DTM geen wijzigingen zou doorvoeren, BMW haar auto's voor het weekend in Zandvoort zou terugtrekken. Maar uiteindelijk konden alle partijen tot een oplossing komen.

Foto's: DTMDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 1 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons