van der Horst

Zandvoort: Titel in zicht voor Drugovich na zege in hoofdrace – eerste punten voor Amaury Cordeel

Felipe Drugovich
Felipe Drugovich
Felipe Drugovich (MP Motorsport) staat nu zeer dicht bij de titel nu hij de hoofdrace voor de formule 2 te Zandvoort gewonnen heeft. De Braziliaan vertrok van op de pole en wist gans de race vooraan stand te houden. De race kende nochtans een woelig verloop met drie neutralisaties waarbij Drugovich nipt een aanrijding wist te vermijden bij de tweede herstart. Amaury Cordeel (Van Amersfoort Racing) reed zijn beste race in de formule 2 tot nu toe. Als twaalfde vertrokken wist hij bij de start enkele plaatsen te winnen. Hij kwam al vroeg binnen om banden te wisselen waardoor hij terugviel naar de achterste gelederen maar gestaag wist hij zich op te werken tot de zesde plaats.
Felipe Drugovich - MP Motorsport
Felipe Drugovich - MP Motorsport
In de eerste ronden zette Jack Doohan (Virtuosi) druk op Drugovich, maar Doohan werd later in de race aangereden door Richard Verschoor (Trident) waarop de race voor de Virtuosi rijder er op zat. Drugovich kwam bij dit incident goed weg, gezien de wagen van Doohan de MP Motorsport bolide bijna meesleurde. Driemaal diende de race geneutraliseerd te worden, eerst na een sortie van Logan Sargeant (Carlin), daarna toen Marino Sato (Virtuosi) de muur inging en tenslotte nadat verscheidene wagens elkaar raakten na de tweede herstart.

Podium hoofdrace F2 Zandvoort 2022
Podium hoofdrace F2 Zandvoort 2022
Richard Verschoor beschadigde zijn wagen vooraan bij de aanrijding met Doohan, maar hij kon zijn race schijnbaar ongehinderd verder zetten en finishte alsnog als tweede voor Ayumu Iwasa (DAMS). Dennis Hauger (Prema Racing) en Enzo Fittipaldi (Charouz) vervolledigden de top vijf. Cordeel kwam als zesde over de finishlijn en scoorde hiermee acht punten. Jüri Vips (Hitech GP), David Beckmann (Van Amersfoort Racing), Olli Caldwell (Campos) en Théo Pourchaire (ART GP) waren de overige rijders die punten pakten. Voor de Fransman, die dit weekend slechts één punt pakte, krimprn de kansen op het behalen van de titel zienderogen.

Foto's: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 4 september 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons