van der Horst

Zandvoort: Tom Coronel wint in eigen huis

Tom Coronel - Comtoyou Racing: eerste zege
Tom Coronel - Comtoyou Racing: eerste zege
Tom Coronel (Audi RS 3 LMS) liet zaterdagnamiddag in Zandvoort een eerste seizoenszege in TCR Europe optekenen. De Comtoyou Racing-piloot toonde zich de betere van polesitter Jack Young (Honda Civic Type R) en teamgenoot Dušan Borković. Nicolas Baert startte sterk maar viel naderhand terug naar de zesde plaats. Mikel Azcona, dit weekend in Vallelunga actief in Pure ETCR, blijft puntenleider.
Zandvoort - Start Race 1
Zandvoort - Start Race 1
Polesitter Young behield bij de start de leiding terwijl Nicolas Baert vanuit derde stelling aan Comtoyou-teamgenoot Tom Coronel voorbij ging. Volgden Dušan Borkovič in de derde Audi en regerend TCR Europe-kampioen Mehdi Bennani (Hyundai Elantra N), de Marokkaan zou naderhand ver in het veld terugvallen. 

Coronel die daags tevoren maar nipt naast de pole had gegrepen, was sneller dan stalgenoot Baert en nam onze landgenoot via een mooi maar ei zo na fout lopend maneuver te grazen. Beide Audi's belandden bij het incident naast de baan, waarbij de zoon van teameigenaar Jean-Michel Baert maar nipt een baanpost wist te vermijden en naar P4 terugviel. Onze landgenoot zou later ook nog Niels Langeveld (Sébastien Loeb Racing Hyundai Elantra N) en Franco Girolami (PSS Racing, Honda Civic Type R) voorbij zien snellen om finaal als zesde te finishen.

Tom Coronel van zijn kant verloor een plaatsje aan Dušan Borkovič, mede doordat hij per ongeluk de  'full course yellow'-knop had ingedrukt, maar heroverde al vlug zijn positie op de lange Serviër. Jack Young had dankbaar gebruik gemaakt van het gebekvecht tussen de drie Audi-rijders om een mooie voorsprong op te bouwen, geholpen door de topsnelheid van zijn Honda op het rechte eind. Tegen de circuitkennis van de ervaren Nederlander had de jonge Brit evenwel geen verhaal; in goed drie ronden kleefde de DHL-Audi reeds aan de bumper van de Honda en moest de Brutal Fish Racing Team-rijder in de Nederlander zijn meerdere erkennen. Coronel tikte zodoende als eerste aan, voor Young en Borkovič die zijn podiumstek maar nipt voor Niels Langeveld, auteur van een mooie remonte, wist veilig te stellen.

Noteren we dat de eerste vijf wedstrijden van het TCR Europe-kampioenschap evenveel winnaars opleverden, met een eerste podium voor Junior Class-winnaar Young en Borkovič. Dankzij zijn zege wipt Coronel over Bennani naar de tweede plaats in de tussenstand, aangevoerd door de voor Zandvoort forfait gevende Mikel Azcona. Morgen om 13u10 staat het tweede treffen geprogrammeerd met Sami Taoufik als polesitter.

Circuit Zandvoort – Race 1
1. Tom Coronel (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), 13 ronden
2. Jack Young (Brutal Fish Racing Team, Honda Civic Type R), +1.817
3. Dušan Borković (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), +8.047
4. Niels Langeveld (Sébastien Loeb Racing, Hyundai Elantra N), +8.333
5. Franco Girolami (PSS Racing, Honda Civic Type R), +9.383
6.Nicolas Baert (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS), +13.377

Kampioenschap:

1. M. Azcona 143 pts; 2. T. Coronel 132; 3. F. Girolami 114 ...

Foto's: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Europe op zaterdag 19 juni 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons