van der Horst

Zandvoort: Topweekend voor Peter Guelinckx en Stienes Longin

PK Carsport - BMW M2 CS Racing
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
Tijdens de traditionele Pinksterraces op Circuit Zandvoort stond ook de tweede manche voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op het programma. Met de BMW uit de ateliers van PK Carsport scoorden Stienes Longin en Peter Guelinckx in de drie races één overwinning en twee tweede plaatsen. Van een topweekend gesproken.
Stienes Longin wint sprintrace 1
Stienes Longin wint sprintrace 1
“Het weekend kende inderdaad een superpositief verloop”, vatte Stienes Longin glunderend samen. “Op vrijdag hebben we nog een extra testsessie ingepland en die heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.”
Tijdens de eerste sprintwedstrijd stond er geen maat op Stienes Longin. “Enkel een tussenkomst van de safety car maakte me het wat moeilijk, omdat ik zo mijn voorsprong verloor, maar eens we opnieuw konden racen reed ik relatief makkelijk van de anderen weg.”

Ook Peter Guelinckx streed in zijn sprintrace om de overwinning, al was het pas de eerste keer dat hij op Circuit Zandvoort een wedstrijd afwerkte. “Het is geen evidente omloop”, stelde Guelinckx achteraf. “Ik heb er nog weinig referentiepunten, en het feit dat de vangrails op nogal wat plekken heel dichtbij staan maakt het ook heel uitdagend.”

Peter Guelinckx wint de Am klasse
Peter Guelinckx wint de Am klasse
Guelinckx vocht de hele wedstrijd lang met Giovanni Scamardi om de eerste plaats, zette onderweg ook nog de snelste wedstrijdronde neer, maar strandde uiteindelijk op de tweede plek.
“Ik heb wel wat laten liggen bij de start, ook in de Long Race”, weet Guelinckx. “Anders hadden we die laatste misschien wel kunnen winnen. Stienes nam het stuur over met 20 seconden achterstand en reed die kloof zo goed als helemaal dicht. ‘Hors catégorie’, zo een prestatie.”

PK Carsport - BMW M2 CS Racing
PK Carsport - BMW M2 CS Racing
In het kampioenschap klimt Stienes Longin naar de tweede plaats in de tussenstand bij de Pro-rijders, op één punt van leider Scamardi. Peter Guelinckx wordt met voorsprong de nieuwe leider bij de Am-rijders. Een ideale manier om drie opeenvolgende raceweekends – Guelinckx reed tussen de twee manches van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux ook in de Fanatec GT2 European Series, samen met Bert Longin – af te sluiten.

“Positief, inderdaad”, besluit Guelinckx. “Ik heb veel bijgeleerd, zeker als het gaat om racen in de regen! (lacht) Ik kijk met heel veel zin uit naar het vervolg van het seizoen.”
De volgende wedstrijden voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux worden opnieuw op Belgische bodem afgewerkt, begin juli op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Racemail Press team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op zondag 23 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Pinksterraces.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons