van der Horst

Zandvoort: Twee rookiepodiums voor Maya Weug in ADAC F4

Maya Weug - Iron Lynx
Maya Weug - Iron Lynx
Voor een tweede weekend pikte Maya Weug een deelname mee bij de ADAC Formule 4, waarbij de Ferrari junior zich kon meten met andere rookies. Hoewel Weug met een Belgische licentie rijdt, heeft zij ook Nederlandse roots en was het voor haar dus ook een thuisrace op Zandvoort. In de tweede race moest Weug vrij vroeg in de wedstrijd de handdoek in de ring gooien, maar in de eerste en laatste race eindigde ze respectievelijk als achttiende en vijftiende, wat haar tweemaal als derde beste rookie plaatste.
  • De Swert Opticiens
Hoewel zij niet officieel ingeschreven is in het Duitse kampioenschap en ook dus geen punten kan scoren, waren de races in Zandvoort een goede test om te zien waar ze staat tegenover haar tegenstanders. Al is het een algemeen feit dat vele piloten zowel het Italiaanse als de ADAC serie afwerken. Bij de rookies stond er geen maat op Nikita Bedrin (Van Amersfoort Racing). De Rus reed in de eerste race naar de rookie winst en haalde zelfs het algemeen podium in de tweede wedstrijd. De derde race moest Bedrin opgeven zodat Michael Sauter (Sauter Engineering + Design) als beste rookie geklasseerd werd.

Voor de algemene winst kwamen er maar twee verschillende piloten uit de bus: Oliver Bearman, die ook hier de klassementen domineerde voor Van Amersfoort Racing, en Kirill Smal (Prema Powerteam).

Foto: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 12 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons