van der Horst

Zandvoort: Tweemaal Emil Frey Racing in de kwalificaties

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3
Tijdens de twee kwalificaties voor de GT World Challenge Europe Powered by AWS in Zandvoort was het tweemaal de Lamborghini Huracan GT3 #14 van Emil Frey Racing die de snelste tijd neerzette. In Q1 pakte Mikaël Grenier de pole voor race 1, daarna was het de beurt aan zijn ploeggenoot Norbert Siedler om de tabellen aan te voeren in Q2.
In de eerste kwalificatie tikte Mikaël Grenier aan in 1:43.629 en was daarmee 0.339 seconde sneller dan Jim Pla in de AKKA-ASP Mercedes AMG. De Canadees veroorzaakte weliswaar een rode vlag, verloor daardoor zijn snelste rondetijd, maar bleef ook dan te sterk voor de concurrentie. Ryuichiro Tomita zette de Team WRT Audi #31 op de derde startplaats voor de TokSport WRT Mercedes AMG van Oscar Tunjo. Charles Weerts klokte de negende tijd op de Team WRT Audi #32. Louis Machiels (AF Corse Ferrari 488 GT3) was de snelste in de Pro Am-klasse.

In de tweede kwalificatie reed Norbert Siedler een ronde in 1:42.747 en bleef daarmee de tweede Lamborghini van het team voor, met achter het stuur Albert Costa. De Audi’s van Kelvin van der Linde (Attempto Racing) en Christopher Haase (Saintéloc Racing) delen de tweede startlijn in de tweede race. Dries Vanthoor zette de Team WRT Audi #32 op de zevende plaats, net achter de Team WRT-wagen #30 van Rik Breukers.

Foto: GT World Challenge Europe Powered by AWS
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Sprint op vrijdag 25 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons