Zandvoort: Tweemaal VR Motorsport in de GT&Prototype Challenge

VR Motorsport - Praga R1T
In het nevenprogramma van de DTM te Zandvoort reden ook de Supercar Challenge en de GT&Prototype Challenge ieder twee races. Voor deze races werden uitzonderlijk de deelnemers aan de GT-divisie ingedeeld bij de races voor de GT&Prototype Challenge. In deze laatste divisie ging de zege tweemaal overtuigend naar de VR Motorsport Praga R1T van Tim Gray en Alain Berg. Bij de GT’s was het eerst de Go Motorsports by DVB Porsche van Cenk Ceyisakar die als winnaar over de streep kwam in race 2 was het de JR Motorsport BMW M4 Silhouette van Michael Verhagen en Wilhelm Meijer die het laken naar zich toe trok.
Go Motorsports by DVB - Porsche 991 GT3 Cup
Tim Gray en Alain Berg hadden bij de aankomst van de eerste race een voorsprong van 12 seconden op de Prime Racing Ginetta Nissan G57 van Jean-Pierre Lequeux en Jean Marc Ueberecken. De Spaanse Ligier JS P3 van Javier Ibran Pardo en Matthijs Bakker pakte de laatste podiumplaats nadat de Spanjaard op het einde van de race de tweede plaats moest prijs geven aan de Ginetta. Bij de GT’s leek de zege weggelegd voor de BMW M4 van Ward Sluys en Bas Schouten tot de Belg op het einde van de race spinde en kwam vast te zitten in het grind. Eerder had Kris Wauter ook al de DVB Racing Porsche 991 GT3 Cup vastgereden n het grind met een safety car procedure als gevolg. De zege ging zo naar de Porsche van Cenk Ceyisakar, hij ging de Porsche’s van Bob Herber en John de Wilde vooraf.

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
In de tweede race was de dominantie van Tim Gray en Alain Berg nog groter, zij wonnen ditmaal met een voorsprong van bijna 20 seconden op de Prime Racing Ginetta, de Ligier LM P3 werd opnieuw derde. Cenk Ceyisakar kon zijn zege in de GT divisie niet herhalen, hij ging op zes minuten van het afvlaggen van de race hard van de baan waarna de race ook vroegtijdig werd afgevlagd. De JR Motorsport BMW’s waren hun tegenstanders te snel af en het waren Michael Verhagen en Wilhelm Meijer die wonnen voor Ward Sluys en Bas Schouten. De laatste podiumplaats was voor Cor Euser met de Marcos Mantis, de Nederlander kon alzo zijn duizendste race gepast vieren.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 15 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort DTM.