van der Horst

Zandvoort: van der Linde en Tomita pakken eerste zege in wisselende omstandigheden

Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Kelvin van der Linde en Ryuichiro Tomita hebben hun eerste zege beet in de GT World Challenge Europe Sprint Cup. Het Zuid-Afrikaans-Japanse WRT-duo koos op het circuit van Zandvoort telkens de juiste banden in de wisselende omstandigheden in de nasleep van storm 'Odette'. Kampioenschapsleiders Dries Vanthoor en Charles Weerts kwamen niet in het stuk voor en finishten buiten de top 10.
Tomita nam de start van de race op regenbanden, waardoor de WRT Audi #31 van de derde plaats op de grid meteen naar de leiding doorstootte. Onder meer polesitter Mikaël Grenier (Emil Frey Lamborghini) koos voor slicks en verloor meteen heel wat posities. De zuster-Emil Frey Lamborghini van Giacomo Altoè kon wel druk zetten op Tomita, maar viel tijdens het pitwindow weg met een klapband.

WRT gaf Kelvin van der Linde vervolgens slicks mee en de Zuid-Afrikaan reed het volledige veld op een halve minuut achterstand op een opdrogende baan. De CMR Bentley Continental GT3 #108 van Hugo Chevalier en Pierre-Alexandre Jean werd verrassend tweede en won daarmee de Silver Cup. Het podium werd vervolledigd door de Saintéloc Racing Audi van Simon Gachet en Steven Palette.

Geen punten dus voor Vanthoor en Weerts, die pas als twaalfde over de meet kwamen na een extra pitstop vanwege een foute bandenkeuze. Daarmee verliezen onze landgenoten ook de leiding in het algemene GTWC-kampioenschap aan Kelvin van der Linde, die nu 6,5 punten voorsprong heeft. Louis Machiels werd samen met Andrea Bertolini (AF Corse Ferrari) vierde in Pro-Am.

Foto's: SRODit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons