van der Horst

Zandvoort: Veertiende tijd voor Dries Vanthoor

Dries Vanthoor - Schubert Motorsport BMW M4
Dries Vanthoor - Schubert Motorsport BMW M4
Op zondagmorgen werd de tweede kwalificatie verreden van de DTM meeting op circuit Zandvoort. De pole voor de race van zondagmiddag ging naar Ricardo Feller (ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3 EVOII). Het is al de vierde verschillende rijder op pole in de vier races tot nu. Dries Vanthoor (Schubert Motorsport BMW M4) klokte de veertiende tijd.
Thomas Preining (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) had lange tijd de beste chrono in handen. Een sortie van Alessio Deledda maakte dat de rode vlag werd bovengehaald en de sessie werd hervat met nog slechts drie minuten op de klok. In die korte tijd slaagde Feller er toch in om nog sneller te gaan dan de Porsche rijder en met een ronde in 1:33.020 ging hij 0.344 seconde onder de tijd van Preining. De tweede startrij wordt bezet door Maro Engel (Team Landgraf Mercedes-AMG), de winnaar van de zaterdagrace en Patric Niederhauser (Tresor Attempto Racing Audi R8 LMS GT3 EVOII). Met een ronde in 1:33.947 pakte Dries Vanthoor de veertiende plaats op de grid.

Foto: Schubert Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 25 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons