van der Horst

Zandvoort: Verrassende Maximilian Paul op pole voor zondag

Maximilian Paul - Paul Motorsport Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Maximilian Paul - Paul Motorsport Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Een unieke timing voor de DTM in Zandvoort. Normaal gesproken worden de kwalificatiesessies op de dag van de race gehouden, maar vanwege het feit dat zes DTM coureurs zondagochtend in Le Mans zullen zijn, werd de kwalificatie voor de zondagavond race verplaatst naar vrijdag. Die resulteerde in een verrassing, aangezien Maxmilian Paul met zijn Paul Motorsport Lamborghini vanaf pole position zal starten. De Duitser bleef Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini) met een tiende voor. Op de tweede startrij vinden we de wagens van Emil Frey Racing Ferrari, met thuisrijder Thierry Vermeulen op kop.
Thierry Vermeulen - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Thierry Vermeulen - Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3
Vermeulen wist zijn teamgenoot Jack Aitken net tegen het einde van de sessie te verschalken. De top drie in de tussenstand van het klassement zal echter flink moeten weren. Thomas Preining (Manthey EMA Porsche) start als zesde, terwijl Kelvin van der Linde (ABT Sportsline Audi) een plekje verderop begint. Ricardo Feller (ABT Sportsline Audi) sluit de top tien af. BMW heeft wel wat werk te doen, Marco Wittmann (Schubert Motorsport) was de beste bij het Beierse merk, maar zal pas vanaf de veertiende plek starten.

De race op zondag begint om 16:30 uur, terwijl morgen om 9:50 uur de kwalificatie plaatsvindt voor de zaterdagrace die start om 13:30 uur.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 7 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons