van der Horst

Zandvoort: Vince Peeters wint chaotische manche in Belgian F4 Championship

2024 Belgian F4 Championship @ Zandvoort
2024 Belgian F4 Championship @ Zandvoort
De derde manche van het Belgian F4 Championship bracht ons naar het virtuele Circuit Zandvoort. Hoewel Vince Peeters opnieuw dominant was, werden we aangenaam verrast met de nodige strijd voor de overige ereplaatsen. De Limburger ging uiteindelijk naar huis met de algemene overwinning, maar hij heeft er wel voor moeten werken. Ondertussen waren er in de overige races mooie gevechten te zien, met als hoogtepunt een eerste overwinning voor Shana Claessens.
Florent Guillaume
Florent Guillaume
De kwalificaties zorgden al voor een kleine verrassing: Peeters was niet de snelste. Die eer ging naar Florent Guillaume, die zijn pole zonder problemen omzette in een overwinning in de eerste heat. De man van Valkyrie Exype won met een comfortabele voorsprong op Lucas Romano. De strijd om de derde plaats was spannender, met een trio dat vocht om de positie. Renzo Uylenbroeck en Jiri Crispeyn waren aan elkaar gewaagd, tot het misging voor Crispeyn. Uylenbroeck moest daarna vooral Maxim Roobrouck afhouden, wat hij met succes deed. Crispeyn kon de race hervatten en eindigde als vijfde.

Gevecht tussen Lucas Taelman en Vince Peeters tot aan de meet
Gevecht tussen Lucas Taelman en Vince Peeters tot aan de meet
De tweede verrassing van de avond was dat Peeters niet onoverwinnelijk bleek. De Limburger werd voortdurend opgejaagd door Lucas Taelman, die in de laatste minuten een beslissende inhaalactie plaatste. Peeters gaf niet op, maar kwam 0,012 seconden te kort voor de pole in de finale race. Benjamin de Paepe reed een eenzame wedstrijd, maar behaalde een derde plaats. Pieter Goossens werd vierde, terwijl Julien Agneessens de top vijf volmaakte.

Shana Claessens
Shana Claessens
De wedstrijd voor diegenen die buiten de top vijftien eindigden, telde slechts zeven deelnemers, maar was niet minder spannend. Daar zagen we de derde verrassing van de avond met de overwinning van Shana Claessens. Ze mengde zich in een hevige strijd om de zege en trok uiteindelijk aan het langste eind. Een opsteker, zeker gezien haar snelle progressie. Arnaud Delince werd tweede, terwijl Tim Simon als derde finishte. Dietrich Thieren moest na een boeiende openingsfase genoegen nemen met plaats vier en Yves Ponchelet completeerde de top vijf.

Vince Peeters
Vince Peeters
Tot slot was er de finale, die ook vol actie zat. In de openingsfase maakten Guillaume, Peeters en Taelman de dienst uit, met felle gevechten tussen hen. Uiteindelijk werd het een duel tussen Peeters en Taelman, totdat een tik ervoor zorgde dat de winnaar van heat twee moest afhaken. Peeters reed weg, maar de strijd om de overige podiumplekken werd des te interessanter, met zes wagens die vochten om de resterende twee podiumplaatsen. Een crash in de Tarzanbocht zorgde ervoor dat Maxim Roobrouck naar de tweede plaats kon rijden. Taelman handhaafde zich nog op plaats drie, maar een penalty gaf Mathieu Collin de kans om de laatste podiumplek in te nemen.

In de Am-klasse was het Auriga Racing dat domineerde, met Mathieu Molle en Nicolas Cordisco op kop, nadat Julien Agneessens uitviel. De KGL Simracing-coureur kon zich echter terugvechten naar de derde plaats. Hiermee zijn we halverwege het kampioenschap en staan Peeters en Molle er zeer goed voor in het klassement. Er kan echter nog veel veranderen in de volgende race over twee weken in Okayama.

Foto's: Simon HeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 22 mei 2024.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons