van der Horst

Zandvoort: VW Golf GTI TCR spelen hoofdrol

Giacomo Altoè & Guillaume Mondron
Giacomo Altoè & Guillaume Mondron
De VW Golf GTI TCR heeft zich kunnen onderscheiden tijdens de tweede manche van de TCR Benelux, betwist voor tot de nok gevulde tribunes op het circuit van Zandvoort. De twee bolides van het merk uit Wolfsburg toonden zich al tijdens de kwalificatiesessies door de eerste twee plaatsen te veroveren op de startgrid van de Qualifying Long Race: Maxime Potty en Mathieu Detry lieten de pole positie noteren met de #52 van Team WRT, voor Guillaume Mondron en de jonge Italiaan Giacomo Altoè, teamgenoten op de #4 van Delahaye Racing.
  • STX Motorhomes
Zaterdag was het de beurt aan het Belgisch-Italiaanse duo om bovenaan de hiërarchie plaats te nemen na de kwalificatierace van zestig minuten. Jammer genoeg ruïneerde een lekke band de kansen van Maxime Potty en Mathieu Detry, die op dat moment aanspraak maakten op de tweede plek, ondanks een gemiste start.

Team WRT & Delahaye Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
Team WRT & Delahaye Racing - Volkswagen Golf GTI TCR
De Golf GTI TCR van 350 pk ingeschreven door Delahaye Racing Team en Team WRT bevestigden hun goede vorm tijdens de twee Sprints op zondagochtend. De amper 16-jarige Giacomo Altoè toonde zijn indrukwekkende talent door de eerste wedstrijd te eindigen in het kielzog van de winnaar, regerend kampioen Stéphane Lémeret, alvorens zonder tegenstand de tweede confrontatie op zijn naam te schrijven. Meteen een tweede TCR-zege in zijn prille carrière! Voor de Belgian VW Club, die de deelname van de Golf ingezet door de Belgische teams ondersteunt, was de voldoening dubbel: na zijn vierde plaats kon Mathieu Detry ditmaal op de kleinste podiumtrede plaatsnemen na afloop van de tweede race.

“Het was een voornamelijk positief weekend”, verheugde de 20-jarige Brusselaar zich. “Samen met Max hebben we onze eerste pole positie gerealiseerd, aangezien het gemiddelde van de twee rijders in acht wordt genomen. De lekke band in de Qualifying Long Race laat echter een bittere nasmaak achter, aangezien ik de tweede positie in handen had na de verplichte pitstop. Maar ik ben tevreden over het verloop van mijn beide sprintwedstrijden en mijn eerste podium met de VW Golf GTI TCR. De volgende doelstelling is de zege!”

De twee wedstrijden op zondagnamiddag waren dan weer minder gunstig voor de twee teams van VW. Guillaume Mondron, tweede op de startgrid, nam niet meteen een vlekkeloze start en zakte terug naar de vierde stelling, een positie die hij zou behouden tot de aankomst. Een twintigtal minuten later kwam hij als vijfde voorbij de zwart-witgeblokte vlag. “Voor mijn Première aan het stuur van de VW Golf GTI heb ik me toch heel goed geamuseerd”, was zijn reactie. “De auto is op mijn lijf geschreven en bovendien was de Golf competitief in Zandvoort! Giacomo Altoè, mijn teamgenoot voor dit weekend, en ik hebben belangrijke punten gescoord voor het kampioenschap… waar ik de leiding heb overgenomen. Ik kan niet wachten op het vervolg!”

Maxime Potty beleefde dan weer een erg bewogen zondagnamiddag! Hij werd ingesloten in het peloton bij de start en kon zijn vijfde startplaats dus niet verdedigen. Na een inhaalrace naar de zevende plek, mikte hij op een plek in de top 5 tijdens de laatste sprint van het weekend, maar op enkele ronden van het einde moest hij uitwijken voor de auto van Tom Coronel, die weer op het circuit schoof na een contact met de bandenmuur. De jonge rijder uit Hamoir ontweek zijn rivaal maar net, maar verloor de controle over het stuur en raakte de muur. Jammer genoeg was dat het einde van zijn race…

“De laatste confrontatie en het ongeval van Maxime op het einde van de dag vormen natuurlijk een ontgoocheling, maar het weekend in zijn geheel was eerder positief”, legt Charles-Henri Bonnet uit, de Voorzitter van de Belgian VW Club. “De VW Golf GTI TCR was erg snel op dit circuit, waar de auto onder meer zijn uitstekende wegligging heeft bewezen. De pole positie, twee zeges en nog twee podiumplaatsen… Bravo aan Delahaye Racing Team en Team WRT! Het rapport is goed en dat belooft voor de volgende manche van de TCR Benelux, die van 2 tot 4 juni plaatsvindt op het Circuit van Zolder. Vele leden van de Belgian VW Club worden in Limburg verwacht om onze VW Golf GTI TCR aan te moedigen.”

Belgian VW Club Press  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons