van der Horst

Zandvoort: Winst voor Companc/Mapelli (GRT Lambo) in Race 1

Start RACE 1 ADAC GT Zandvoort
Start RACE 1 ADAC GT Zandvoort
Marco Mapelli en Ezequiel Perez Companc hebben de eerste ADAC GT Masters race op het circuit van Zandvoort op hun naam geschreven. Laatstgenoemde had eerder op de dag zijn Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 op pole gezet, naast de zusterwagen van Mirko Bortolotti. De Italiaanse fabrieksrijder nam na de Tarzan bocht even de leiding vooraleer het tot een contact kwam tussen de wagens van het Oostenrijkse team en Bortolotti in de bandenmuur vloog. Mapelli en Companc hielden vervolgens de twee Land Motorsport Audi's af en stelden zo de zege veilig. Het onderlinge duel bij Land werd gewonnen door de broers Sheldon en Kelvin van der Linde, die de wagen van Jake Dennis en Christopher Mies passeerden door iets vroeger te komen pitten.
  • LTF
MANN-FILTER HTP - Mercedes-AMG GT3
MANN-FILTER HTP - Mercedes-AMG GT3
Mike David Ortmann en Markus Winkelhock (BWT Mücke Motorsport) en Max Hofer en Philip Ellis (Phoenix Racing) maakten er vier Audi's van in de top vijf. Markus Pommer en Maximilian Götz kwamen als zesde over de meet met de Mann-Filter Team HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 en nemen daarmee de leiding in het kampioenschap over. De Corvette van rivalen Marvin Kirchhöfer en Daniel Keilwitz kwam er vandaag niet aan te pas (P17).

EFP by TECE - Audi R8 LMS
EFP by TECE - Audi R8 LMS
Dries Vanthoor was de auteur van een van de meest geslaagde comebacks in de tweede wedstrijdhelft en zette onder meer Christian Engelhart (waarmee hij vorig weekend nog de 24 uren van Zolder won) opzij. Onze landgenoot leek op weg naar de zevende plek maar moest in de laatste ronde nog een positie teruggeven van de wedstrijdleiding, desondanks nog steeds de beste klassering van zijn team Team EFP by TECE tot dusver. Frédéric Vervisch finishte als 18e met de Aust Motorsport Audi die hij deelt met Nicolaj Rogivue, terwijl Adrien De Leener 21e werd met zijn Team75 Bernhard Porsche 911 GT3 R.

--- UITSLAG ADAC GT MASTERS RACE 1 ZANDVOORT (PDF) ---

Foto's: ADAC GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 18 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons