van der Horst

Zandvoort: Winst voor Dirk Schouten – Rovanperä mooi vierde

Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Dirk Schouten - Q1 Trackracing
Er waren twee startprocedures nodig bij de eerste race van de Porsche Carrera Cup Benelux op het circuit van Zandvoort. Een crash op de grid bij de start maakte dat de race diende herstart te worden, een race die ingekort werd naar 26 minuten en 1 ronde. Dirk Schouten (Q1 Trackracing) reed daarna van start tot finish aan de leiding en haalde het voor teamgenoot Niels Langeveld. Voor de derde plaats haalde Robin Knutsson (NGT Racing) het nipt van Kalle Rovanperä (RedAnt Racing).
Nick Ho - PG Motorsport
Nick Ho - PG Motorsport
Het liep grondig mis bij de eerste start, Schouten schoot weg (te vroeg?) van op de eerste startlijn maar daarachter viel Domas Raudonis (GP Elite) stil op de grid. De andere wagens trachtten de gestrande Porsche te ontwijken maar in het geharrewar raakten Kangro en Ho elkaar waarna de eerste op de stilstaande Porsche van Raudonis gekatapulteerd werd. De race werd onmiddellijk stil gelegd en er werd besloten om te herstarten van nul, zij het voor een iets kortere race.
 
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Nog voor de race weer van start kon gaan diende de wagen van Niels Troost (GP Elite), die beschadigd raakte bij de eerdere crash, van de grid gehaald te worden. Ook bij die tweede start was Dirk Schouten het beste weg voor Langeveld en Knutsson. Rovanperä zakte na de start weg naar de vijfde plaats maar wist alsnog Paul Meijer te verschalken na een spannend duel en ging in de laatste ronde ei zo na nog voorbij Knutson. Na Meijer werd Jamie Colin Böninghausen (Bas Koeten Racing) zesde en tevens beste rookie.

Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Kobe Pauwels - D'Ieteren Luxury Performance
Voor de tweede plaats bij de rookies ontspon zich een spannende strijd tussen Sam Jongejan (Team RaceArt) en Kobe Pauwels (D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing). Het was onze landgenoot die het uiteindelijk haalde en bovendien achtste algemeen werd. Benjamin Paque (D’Ieteren Luxury Performance by NGT Racing) had de zesde tijd gereden in de kwalificaties maar werd op de grid vijf plaatsen achteruit gezet, een straf die hij opliep bij de vorige manche in Spa. Paque zou in de race één positie opschuiven en werd tiende.

Foto's: Thomas Smets
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche Carrera Cup Benelux op zaterdag 8 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons