Zandvoort: Winst voor Victor Martins - top vijf voor Amaury Cordeel

Victor Martins
Voor het eerst sinds 2000 keert de Formule Renault Eurocup terug naar Zandvoort en het was Victor Martins (ART Grand Prix) die tijdens de eerste race als winnaar uit de bus kwam. De Fransman pakte deze ochtend nog de pole en reed van start tot finish richting zijn vierde overwinning van het seizoen. Alleen Caio Collet (R-ace GP) kon Martins nog volgen, maar moest uiteindelijk aan de meet anderhalve seconde toegeven. David Vidales (JD Motorsport) eindigde op het laagste podiumtrapje. Voor onze landgenoten werd het een race met gemengde gevoelens.
Amaury Cordeel - FA Racing
Amaury Cordeel (FA Racing) startte vanaf een zesde startplek en kon al direct een plaats opschuiven nadat Hadrien David vooraan wegviel. Hierdoor kon de Oost-Vlaming de jacht inzetten op Petr Ptacek (R-ace GP). Rondenlang beet Cordeel zijn tanden stuk op de Tsjech maar er voorbij geraken lukte niet. Hiermee moest hij tevreden zijn met een vijfde plaats. Voor Ugo de Wilde (Arden Motorsport) werd het opnieuw een moeilijkere race. De Belg mocht vanaf plaats twaalf starten en dit was tevens ook zijn eindplek.

Foto's: Renault Sport Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 26 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.