Zandvoort: Zege voor Dries Vanthoor en Charles Weerts

Dries Vanthoor & Charles Weerts
Na een vijfde plaats op zaterdag in de eerste race van de ADAC GT Masters, hebben Dries Vanthoor en Charles Weerts de tweede race op Circuit Zandvoort met klasse gewonnen. Audi domineerde gans het weekend met een zege voor de Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo van Ricardo Feller en Christopher Mies op zaterdag en de overwinning van de Team WRT bolide op zondag.
Start race 2 ADAC GT Masters Zandvoort
Dries Vanthoor startte van op de pole en wist bij de start de leiding te behouden. Hij wist zelfs weg te rijden van zijn naaste achtervolger Raffaele Marciello (HTP Motorsport Mercedes-AMG). Halverwege de race, bij de verplichte pitstop, had Vanthoor een voorsprong van 2 seconden op de Mercedes. Charles Weerts nam het stuur over en wist de leiding te behouden niettegenstaande hij het even warm kreeg toen de safety car de baan op kwam vanwege de Porsche van Sven Muller die op de piste geparkeerd stond en het veld weer bij elkaar bracht. Weerts wist echter de koppositie vast te houden en kwam als winnaar over de finish met een voorsprong van 3.951 seconde op de Mercedes van Marciello/Maximilian Buhk. Weerts won tevens de Pirelli Junior competitie.

Met de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan van Rolf Ineichen en Franck Perera op de derde plaats kregen we drie verschillende merken op het podium. Jeffrey Schmidt/Marvin Kirchhöfer (Callaway Competition Corvette GT3) pakten de vierde plaats, Igor Waliłko/Jules Gounon (Team Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing Mercedes-AMG) sloten de top vijf af.

Foto's: ADAC GT Masters

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zondag 11 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.