van der Horst

Zandvoort: Zege voor Mercedes - Vanthoor/Weerts tweede

Start GTWCE Zandvoort Race 2
Start GTWCE Zandvoort Race 2
Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy hebben hun tegenvallende wedstrijd van gisteren in Zandvoort goedgemaakt. In de tweede wedstrijd ging het Mercedes-duo met de zege aan de haal terwijl Dries Vanthoor en Charles Weerts (WRT Audi #32) mooi beslag konden leggen op de tweede plaats. De derde plek was voor Pieter Schothorst en Dennis Marschall (Attempto Audi #66).
  • Skylimit Events
WRT - Audi R8 LMS Evo II
WRT - Audi R8 LMS Evo II
Vanthoor kon bij de start meteen Marshall verschalken en tijdens de verplichte pitstop werd ook de JP Motorsport McLaren #112 geklopt. Weerts had in de eindfase nog een gelukje toen het gat met Boguslavskiy naar nul werd herleid na een tussenkomst van de safety car. Onze landgenoot geraakte de Mercedes in de laatste tien minuten onder groene vlag echter niet meer voorbij. De safety car kwam er overigens na een contact tussen Luca Ghiotto (Trésor by Car Collection Audi #12) en de andere JP McLaren van Christian Klien. De Oostenrijker kwam na de aanrijding stil te staan langs de baan.

WRT - Audi R8 LMS Evo II
WRT - Audi R8 LMS Evo II
Adrien De Leener kende een goed resultaat door de Dinamic Porsche #54 als zesde over de meet te rijden, drie plaatsen achter hem finishte Ulysse De Pauw (AF Corse Ferrari #53). Gilles Magnus en Nicolas Baert (Saintéloc Audi #26) geraakten dan weer net niet in de top tien. Frédéric Vervisch en Valentino Rossi (WRT Audi #46) finishten als zestiende terwijl Louis Machiels de AF Corse Ferrari #52 als negentiende binnen bracht. Dat was wel voldoende voor de tweede podiumplaats in Pro Am.

Foto's: Arne Simons & Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 19 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons