van der Horst

Zandvoort: Zege voor Renger van der Zande en Jules Gounon in race 1

Podium race 1 Zandvoort
Podium race 1 Zandvoort
Renger van der Zande mocht voor de ADAC GT Masters manche te Zandvoort inspringen voor Daniel Keilwitz, die een been brak tijdens een testsessie op Spa. Hij nam plaats in de Corvette C7 GT3 #77 naast de Fransman Jules Gounon, die de leiding heeft in het kampioenschap. Gounon vertrok van op de pole en gaf de wagen op kop door aan zijn Nederlandse teamgenoot. Enkel de Zakspeed Mercedes van Luca Ludwig en Luca Stolz kon de toekomstige winnaars nog bedreigen maar de wagen kreeg een straftijd voor een te korte pitstop bij het wisselen van rijder.
  • St. Paul
Start race 1 Zandvoort
Start race 1 Zandvoort
De Aust Motorsport Audi R8 LMS van Markus Pommer en Kelvin van der Linde wist op het einde van de race nog wat tijd goed te maken op de leidende Corvette maar de aanval kwam te laat en het Audi duo moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. De derde plaats ging naar de Team HTP Motorsport Mercedes AMG van Indy Dontje en Marvin Kirchhöfer. Ook de plaatsen vier en vijf gingen naar Mercedes met de AMG GT bolides van BWT Mücke Motorsport (Sebastian Asch/Stefan Mücke) en Team ZAKSPEED van (Luca Ludwig/Luca Stolz). Nicky Catsburg en Philipp Eng brachten de eerste BMW (Team Schnitzer) naar de zesde plaats. Adrien de Leener eindigde met KÜS TEAM75 Bernhard Porsche 911 GT3 R op de zeventiende plaats.

Foto's: ADAC GT
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 22 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons