van der Horst

Zandvoort: Zege voor Weerts & Vanthoor in race 1

Start GTWCE Zandvoort Race 1
Start GTWCE Zandvoort Race 1
Charles Weerts nam in Zandvoort vanaf de pole positie een goede start en legde zo de basis voor de zege in race 1. Dries Vanthoor gaf na de verplichte pitstop, ondanks een late safety car, de leiding in de WRT Audi #32 niet meer uit handen. Het duo komt door een nulscore van Marciello en Boguslavskiy bovendien aan de leiding van het Sprint Cup-kampioenschap.
  • Dreamdrive
Podium GTWCE Zandvoort Race 1
Podium GTWCE Zandvoort Race 1
Het Franse duo Jim Pla/Jules Gounon pakte in de Akkodis Mercedes #88 de tweede plaats, daarachter leek Ulysse de Pauw (AF Corse Ferrari #53) ook op weg naar het podium. Teamgenoot Pierre-Alexandre Jean moest echter in de eindfase de duimen leggen voor Christopher Haase (Trésor by Car Collection Audi #11). Het Belgisch/Franse duo in de Ferrari won wel de Silver Cup.


WRT - Audi R8 LMS Evo II
WRT - Audi R8 LMS Evo II
Valentino Rossi (WRT Audi #46) nam vanop de drieëntwintigste plaats een goede start maar zag zijn harde werk teniet gedaan door een schuiver vlak voor de rijderswissel. Door de safety car kon teamgenoot Frédéric Vervisch nog wel wat plaatsjes goedmaken tot op P15. De AF Corse Ferrari #52 van Louis Machiels kwam als 18e binnen, goed voor de tweede plek in Pro Am. Vlak achter hem eindigde de Dinamic Porsche #54 van ondermeer Adrien De Leener terwijl Gilles Magnus en Nicolas Baert (Saintéloc Audi #26) kort voor het einde opgaven.

Foto's: Arne Simons &  Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 18 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons