van der Horst

Zeer gevulde startlijst voor Fanatec GT World Challenge Europe

2023 CrowdStrike 24 Hours of Spa
2023 CrowdStrike 24 Hours of Spa
Een week voor de Prologue in Paul Ricard maakte Fanatec GT World Challenge Europe maar liefst drie deelnemerslijsten bekend voor het komende seizoen. Terwijl er 32 wagens beide onderdelen zullen betwisten, worden er 38 bolides verwacht voor de Sprint Cup en maar liefst 55 voor een volledig seizoen in de Endurance Cup. Ook worden er een aantal vragen beantwoord, waaronder het feit dat Proton Competition in de plaats van Dinamic GT de Ford's zal runnen.
Presentatie Comtoyou Racing Aston Martin Vantage GT3
Presentatie Comtoyou Racing Aston Martin Vantage GT3
Het ziet er naar uit dat dit weer een goed gevuld seizoen wordt voor de Fanatec GT World Challenge. Negen merken zijn van de partij voor de Sprint Cup, de Endurance Cup en het algemeen kampioenschap. Bij die 32 in dit laatste zien we drie Belgische teams goed vertegenwoordigd. Team WRT zet daar twee BMW's in, terwijl er een derde wagen toegevoegd wordt in zowel de Sprint als Endurance Cup. Ook Boutsen VDS zet twee Mercedessen in voor een heel jaar, terwijl Comtoyou Racing met maar liefst vier Aston Martin's aan de start verschijnt: één in Pro Cup, één in Gold Cup en twee in Silver Cup.

Proton Competition - Ford Mustang GT3
Proton Competition - Ford Mustang GT3
Ook zien we het gevolg van de breuk tussen Dinamic GT en Ford. Het merk met de blauwe ovaal zal voor alle kampioenschappen gemend worden door Proton Competition. Al zal er maar één Mustang GT3 beide betwisten. Dinamic GT van zijn kant neemt  zeker deel aan de competitie met een Porsche in de Pro Cup en Bronze Cup.

2 Seas Motorsport - Mercedes-AMG GT3
2 Seas Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Voor het overige noteren we ook een aantal nieuwe teams. 2 Seas Motorsport debuteert in het kampioenschap met Mercedes, terwijl Schumacher CLRT - een samensmelting van verschillende teams - met Porsche uitkomt in de Pro Cup. In de Sprint Cup zien we een nieuwe naam in het veld: Racing Team Turkey. Dit dankt zijn bekendheid uit de European Le Mans Series, waarin Salih Yoluc en co een LMP2 besturen. Zij verschijnen aan de start met een Ferrari in Silver. Liqui Moly Team Engstler switcht dan weer van Audi naar Lamborghini.

Hiermee zijn alle teams gekend en het wordt nu aftellen naar volgende week wanneer het startschot voor de Prologue gegeven wordt in Paul Ricard.

Foto's: Vincent Wouters - Vision Rea/Comtoyou Racing - International Photography - Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT World Challenge Europe op dinsdag 27 februari 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons