van der Horst

Zeer overtuigend debuut van Porsche Carrera Cup France voor Benjamin Paque

Dat heet dan tegelijkertijd een doordachte en indrukwekkende progressie … Benjamin Paque koos dit seizoen voor de Porsche Sprint Challenge France om te wennen aan de Porsche 911 GT3 Cup Type 992, en maakte dit weekend op het circuit van Valencia, in Spanje, zijn debuut in de Porsche Carrera Cup France. Hiermee wilde de jonge Luikenaar een eerste blik op 2023 richten. De 17-jarige Paque pakte meteen stevig uit…
Vanaf de vrije trainingen op vrijdag was de toon gezet. Benjamin Paque sloot de dag op een vierde plaats algemeen af en dat in een internationaal gerenommeerde competitie. Het zwaarste moest nog komen, maar de Porsche met startnummer #33 ingezet door de formatie CLRT van Come Ledogar liet zich meteen opmerken…
 
Op zaterdag wilde de student die schoolloopt in Tongeren zich niet op fouten laten betrappen in de eerste kwalificatie en race. Hij sloot de dag op een achtste plaats af en wist waar de marge tot progressie lag. “Ik ben een beetje te voorzichtig geweest bij de start en beetje te zacht bij het vervolg van de zaken”, analyseerde Benjamin zijn prestatie. “Resultaat: twee tegenstrevers kwamen me voorbij, ik was wel in staat om hun ritme te volgen, maar het was onmogelijk om nog een plek goed te maken.”
 
Benjamin Paque startte op zondag als zevende en zou schitteren in moeilijke omstandigheden. De start van de tweede race was later vanwege de regen en op een opdrogende piste leek iedereen de goede keuze te maken met slicks. Echter net na de start begon het weer stevig te regenen en iedereen moest de pitlane in voor regenbanden. Paque kwam als vijfde weer het circuit op en liet heel wat mooie dingen zien in het tweede deel van de race.
 
Ik haalde in, ik werd gepasseerd, maar het belangrijkste was dat dit alles gebeurde met de toprijders van de Porsche Carrera Cup France”, legt een opgetogen Benjamin Paque uit. “Uiteindelijk kwam ik in het spoor van Bastian Buus, die ik kon volgen tot aan de geblokte vlag. Mijn eerste raceweekend in de Porsche Carrera Cup France in de top 5 afsluiten is het bewijs dat het de goede kant op gaat. Met het team ga ik nu alles debriefen en analyseren wat er nog verbeterd kan worden, om me voor te bereiden op de laatste race op het Circuit Paul Ricard.”
 
Voor Benjamin Paque gaat het om twee afspraken in de Franse regio van de Var met name tijdens de weekends van 8 en 9 oktober en dat van 15 en 16 oktober. Met eerst de laatste races van de Porsche Sprint Challenge France, en dan de finale van de Porsche Carrera Cup France. Actie!

Benjamin Paque Presse 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 18 september 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons