van der Horst

Zege en onterechte straf voor Belgium Racing

Nicolas Saelens - Roger Grouwels - Ziad Geris
Nicolas Saelens - Roger Grouwels - Ziad Geris
Net als in 2018 is Belgium Racing ook in 2019 actief in de Porsche Carrera Cup Benelux, de monomerkencup die voorheen door het leven ging als Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. In de tweede afspraak van het seizoen, in het kader van de prestigieuze Deutsche Tourenwagen-Masters op Circuit Zolder, pakte het Limburgse team vier podia in twee races, al was er ook een wrange nasmaak omwille van een onterechte beslissing van de wedstrijdleiding.
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
In de eerste race, verreden op zaterdag, pakte Dylan Derdaele vanaf de pole een klinkende algemene overwinning, terwijl Nicolas Saelens – eveneens poleman in zijn klasse - beslag legde op de tweede plaats in de klasse B. “De wedstrijd werd tot tweemaal toe geneutraliseerd”, vertelt Dylan Derdaele. “Ik hield het hoofd echter koel en toen de safety car enkele minuten van het einde het veld losliet, heb ik een beslissende kloof kunnen slaan.”
 
Nicolas Saelens
Nicolas Saelens
Op zondag stond de tweede wedstrijd op het menu en Dylan Derdaele en Nicolas Saelens waren vastberaden hun goede vorm aan te houden. Derdaele verschalkte bij de start poleman Max Van Splunteren en rukte op naar de eerste plaats. Een driestrijd met Van Splunteren en ook Loek Hartog volgde, waarbij de posities voortdurend wisselden. Plots kwam het tot een contact tussen Derdaele en Hartog, waardoor Van Splunteren afstand kon nemen en met de zege aan de haal ging.  Derdaele redde met een tweede podium op rij echter de meubelen en pakt zo belangrijke punten voor de strijd om de titel. Ook in de klasse B zagen we een geanimeerde wedstrijd, al zou de wedstrijdleiding in de mist gaan tot grote ontsteltenis van Nicolas Saelens.
 
Nicolas Saelens
Nicolas Saelens
“Net als in race 1 mocht ik voor race 2 vanaf de pole in mijn klasse starten”, licht Nicolas Saelens toe. “Samen met mijn ingenieur hadden we voor de start afgesproken vooral te focussen op het behalen van de zege in mijn klasse. Tijdens de race kwam het echter tot een incident met een andere wagen, waarvoor ik een drive-through penalty zou krijgen. Een zeer zware sanctie voor iets wat eigenlijk een race incident was. Ik had bovendien problemen met het communicatiesysteem in de wagen. Het team kon me bijgevolg niet waarschuwen dat ik een penalty had gekregen waardoor ik de zwarte vlag werd getoond, wat impliceert dat je meteen naar de pitstraat moet. Ik ben dan mijn drive-through gaan uitzitten en kon mijn tweede plaats vrijwaren, maar na de race kreeg ik 30 seconden straftijd omdat ik de penalty te laat had genomen. Een penalty… die in de eerste plaats niet correct was! Zo erkende de wedstrijdleiding ook nadien, maar het besluit was genomen en ik viel daardoor terug naar de derde plaats. We verliezen dus enkele belangrijke punten in de strijd om de titel, maar we richten evenwel het vizier reeds op de volgende race - begin juni in Zandvoort - waar we opnieuw op de zege mikken!”

Van 7 tot 9 juni trekt de Porsche Carrera Cup Benelux naar het Nederlandse Circuit Zandvoort. De duinenomloop, die recent nog aankondigde vanaf volgend jaar een Grote Prijs Formule 1 te organiseren, vormt het strijdtoneel voor opnieuw twee sprintraces met identieke Porsche 911 GT3 Cup’s in het  kader van de Pinkersterraces.

Persbericht Belgium RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 21 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons