van der Horst

Zege en podium voor Nicolas Saelens – Pech voor Dylan Derdaele in lastig weekend

Nicolas Saelens bovenaan het podium van race 1
Nicolas Saelens bovenaan het podium van race 1
Dylan Derdaele en Nicolas Saelens wisten dat ze afgelopen weekend voor een moeilijke opdracht stonden, bij de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. Niet enkel was het slechts het derde raceweekend met de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup, ook kwamen beide Belgium Racing Team-rijders voor het eerst in actie op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Dylan Derdaele kreeg de pechduivel op bezoek en strandde nipt naast het podium, terwijl Nicolas Saelens met een zege en een tweede plaats tevreden richting België terugkeerde.

Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup
“De Red Bull Ring is een fantastische omloop, die ik tot voor afgelopen weekend enkel kende uit de virtuele wereld”, verduidelijkt Dylan Derdaele. “We wisten dat we het niet onder de markt zouden hebben ten opzichte van onze concurrenten die eerder al in actie kwamen op dit circuit. Zowel Nicolas als ik zakten als leiders in de rangschikking af naar Oostenrijk en bijgevolg mikten we op een foutloos parcours om zo de schade te beperken. Dat lukte vrij goed in de kwalificaties en de eerste race, waar ik net naast het podium strandde. Bij de start van race twee kon ik meteen enkele plaatsen goedmaken en lag ik op een virtuele podiumplaats tot ik remproblemen kreeg, zowel voor- als achteraan de wagen. Dat maakte dat ik naast de baan belandde, enkele plaatsen verloor en uiteindelijk de wedstrijd slechts ternauwernood kon uitrijden. Ik scoorde daardoor nog enkele punten, maar er had meer ingezeten.”

Dylan Derdaele
Dylan Derdaele
“Wat een contrast met de voorbije weken, maar dit hoort nu eenmaal bij mechanische sport. We gaan de tijd nemen om de problemen uitgebreid te analyseren. De Porsche 911 type 992 is nog steeds een nieuwe wagen, maar we willen in de toekomst voorkomen dat dit euvel opnieuw de kop opsteekt. Ik wil ook mijn teamgenoot Nicolas feliciteren; hij bewijst elke wedstrijd opnieuw dat hij tot het kruim van de Pro-Am-deelnemers behoort en zijn dubbel podium afgelopen weekend was oververdiend. Op naar Circuit Zandvoort waar we beide opnieuw op het podium willen staan!”

Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Een lastig, maar deugddoend weekend”, lacht Nicolas Saelens opgelucht. “Net als Dylan, had ik niet de minste ervaring op deze piste, maar eens de lichten doven, neemt het racersinstinct het over. In de eerste race klopte ik mijn Nederlandse concurrenten Floris Dullaart en Ziad Geris. Op zondag besloot ik op P2 net achter Dullaart, nadat ik wat tijd verspeelde bij het inhalen van een concurrent en daardoor de aansluiting verloor. Het bilan was voor mij evenwel uitermate positief was, want we hadden verwacht dat dit de moeilijkste confrontatie van het seizoen zou zijn. Niets daarvan, zo bleek achteraf, al is dat voor een groot stuk toe te schrijven aan onze monteurs die topwerk leverden. Een wagen afstellen terwijl je een circuit ontdekt, is allerminst eenvoudig, maar dankzij hun harde werk, kon ik tweemaal de pole veroveren. Ook de organisatie verdient een pluim, met een goede social mediastrategie en dito communicatie. Daarenboven is ook de sfeer in de paddock tussen de rijders onderling opperbest!”

Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De volgende afspraak in Porsche Carrera Cup Benelux staat begin juli gepland. Dan trekt het kampioenschap voor de derde afspraak van het seizoen naar de Nederlandse duinen, meer bepaald richting de F1-omloop van Circuit Zandvoort. Voor het zover is, tekent Belgium Racing dit weekend present op de Hockenheimring in Duitsland voor afspraak 2 van het Belcar Endurance Championship.


Persbericht Belgium RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 18 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons