van der Horst

Zege voor Wayne Taylor Racing en BMW op Long Beach

Jordan & Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Jordan & Ricky Taylor - Wayne Taylor Racing
Wayne Taylor Racing en BMW Team RLL, de twee teams die de pole pakten voor de manche in Long Beach, hebben een dag later ook de race op hun naam geschreven. In een wedstrijd van amper 1u40 ging de nummer 10 Corvette DP van Ricky en Jordan Taylor de Riley-Ford van Scott Pruett en Joey Hand vooraf. In een race met relatief weinig animo in de P-klasse nam Jordan Taylor exact halfweg het commando over na een inhaalmanoeuvre op Pruett in bocht één. Het laagste ereschavot ging eveneens naar een Corvette DP, namelijk de #90 van VisitForida.com Racing met Richard Westbrook en Michael Valiante achter het stuur.
Action Express Racing plaatste hun beide Corvette DP op de plaatsen vier en vijf waarbij kampioenschapsleiders Christian Fittipaldi en Joao Barbosa zich tevreden moesten stellen met de vijfde plek. Hierna kwamen alle LMP2's met Michael Shank Racing op plaats zes met de Ligier-Honda gevolgd door beide Mazda-Lola's. De DeltaWing zorgde voor de enige opgave.

Start GTLM
Start GTLM
Ook in GTLM ging de overwinning naar de wagen op pole. Na een spannende strijd tegen Ferrari pakten Dirk Werner en Bill Auberlen in de BMW Z4 GTE de eerste zege voor BMW Team RLL sinds Lime Rock 2013, ten tijde van de American Le Mans Series. Giancarlo Fisichella (Ferrari 458 Italia - Risi Competizione) nam bij de start de leiding en kon de snellere Z4's achter hem houden op het nauwe parcours. Tijdens de rijderswissels verloor de BMW zeven seconden en Pierre Kaffer ging er als de brandweer van door in de Ferrari. Hierbij vergde hij echter iets te veel van zijn banden en de BMW's kwamen helemaal terug. De nummer 25 nam de leiding over en stond die niet meer af. De #24 kreeg nog problemen en moest genoeg nemen met de vijfde plaats. De derde plek ging naar Corvette Racing met Jan Magnussen en Antonio Garcia. De eerste Porsche tenslotte werd vierde.

Foto's: WTR & BMWSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Tudor United Sportscar Championship op zondag 19 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Long Beach.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons