van der Horst

Zengő Motorsport maakt WTCR-comeback met Hongaarse belofte Bence Boldizs

Bence Boldisz
Bence Boldisz
Na een seizoen 'zonder', tekent het team van Zoltán Zengő dit jaar opnieuw present in WTCR. Zengő Motorsport komt net als in 2018 met de Cupra aan de start, mogelijk zelfs met de nagelnieuwe Leon Competición. Het team zet twee wagens in, waarvan een voor de Hongaarse belofte Bence Boldizs. De naam van diens "ervaren en getalenteerde" teamgenoot wordt weldra bekendgemaakt.
Bence Boldizs' naam doet meer dan waarschijnlijk geen belletje rinkelen maar dat deed ook regerend WTCR-kampioen Norbert Michelisz allicht niet toen hij in 2010 met Zengő in het WTCC debuteerde. De youngster (22) uit Boedapest leerde de eerste knepen van het vak in de Hongaarse Hankook Racer Cup, het Suzuki Swift-merkenkampioenschap dat overigens in 2005 door Zengő boven de doopvont werd gehouden. Met ene Norbert Michelisz als eerste kampioen in 2006.

Boldizs won verschillende wedstrijden maar greep wel naast de titel, waarna hij in 2019 Hongaars vicekampioen... rallycross werd. Zijn WTCR-zitje heeft hij te danken aan een succesrijke test op de Hungaroring én het feit dat Zoltán Zengő een potentiële kampioen in hem ziet. Voorts betwist hij met Zengő Motorsport de TCR Europe Series SIM-races: na de meest recente confrontatie staat hij tweede in de puntenstand.

Boldizs is realistisch wanneer hij stelt dat in dit eerste seizoen niet zozeer de resultaten maar wel de leercurve belangrijk is. Zowel de Hungaroring als de Slovakia Ring zijn voor hem bekend terrein. Een complete testdag waarin hij acht sessies van dertig minuten in raceomstandigheden afwerkte, leverde veelbelovende resultaten op.

Zengő Motorsport
Zengő Motorsport
Zengő Motorsports Zoltán Zengő geeft geregeld jonge, getalenteerde Hongaarse rijders de kans om hun kunnen te tonen. Het moet gezegd dat het materiaal dat hen ter beschikking wordt gesteld niet altijd even competitief blijkt te zijn. In 2018 eindigden Norbert Nagy en Zsolt Dávid Szabó respectievelijk 25ste en 31ste. Voor 2019 werd er gefluisterd dat het team de vrijgekomen Campos Cupra's zou runnen, maar die plannen werden toen niet geconcretiseerd. Mocht Zengő dit jaar daadwerkelijk met de naar verluidt erg snelle Cupra Leon Competición aanzetten, dan krijgen we misschien wel een ander plaatje te zien.

Foto's: FIA WTCR en Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 30 mei 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons