van der Horst

Zengő Motorsport tekent Rob Huff en Daniel Nagy voor WTCR-campagne met Cupra

Rob Huff - Zengő Motorsport
Rob Huff - Zengő Motorsport
Amper een week voor de start van het nieuwe WTCR-seizoen in Pau bleef het uitkijken naar de plannen van Zengő Motorsport. Vandaag gomde het Hongaarse team ook dat laatste vraagteken weg met de melding dat Rob Huff en Dani Nagy in 2022 twee CUPRA Leon Competición Cupra zullen voorrijden. Het team van Zoltán Zengő sloot vorig seizoen nog af met een dubbele zege voor Mikel Azcona en diezelfde Huff, maar schroeft zijn effectieven dus terug van vier naar twee wagens. Dit mogelijk als gevolg van de naar verluidt gereduceerde steun van constructeur Cupra die resoluut de kaart van de elektrificatie trekt.
Rob Huff
Rob Huff
Mikel Azcona is er niet langer bij, de jonge Spanjaard versierde dit jaar een fabriekscontract bij Hyundai waar hij Norbert Michelisz bij BRC Racing zal flankeren. Ook Huff die geruime tijd in het ongewisse bleef over zijn toekomst in WTCR, reed vorig seizoen reeds voor Zengő Motorsport maar kende bijzonder veel pech, met slechts een achttiende plaats in het eindklassement als gevolg. 

Er is het eeuwenoud gezegde dat je zo goed bent als je laatste race en we hebben ze allebei gewonnen. Met Zengő zijn we allebei oud en wijs genoeg  om te weten dat het een moeilijke start van het seizoen zal worden omdat een en ander vrij laat werd gefinaliseerd, maar er is niets dat buiten ons bereik ligt.
WTCR is een wereldklasse en we nemen het op tegen de beste coureurs en teams ter wereld. Het is nooit gemakkelijk, maar het Zengő-team heeft het volste vertrouwen in wat we doen en we gaan er alles aan doen om dat vertrouwen op de baan niet te beschamen
" aldus oud-WTCC-kampioen (2012) Huff die tot dusver drie WTCR-zeges op zijn conto heeft staan. 

Daniel Nagy
Daniel Nagy
Daniel Nagy’s is net zomin een nieuwkomer binnen het team. De 24-jarige Hongaar reeds vorig seizoen PURE ETCR  met Cupra voor Zengő Motorsport en scoorde in 2018 in eigen land een WTCR-podium voor het team dankzij een wild card. Het jonge talent ziet zijn geduld thans beloond met een full saison-zitje.
"Ik wachtte de afgelopen jaren op een kans om een ​​volledig seizoen in WTCR te rijden, maar die kwam er nooit. Net toen ik er aan dacht er dit seizoen de brui aan te geven kreeg ik een telefoontje van een goede vriend, Zoltán Zengő, met de vraag of ik me bij zijn team en Rob Huff wilde voegen en zijn droom om Hongaarse ingenieurs en jonge rijders naar de top van het toerwagenveld te brengen verder te zetten.  Rob was altijd heel aardig tegen me, zelfs toen ik een backrunner was in het WTCC in een oude auto. Hij helpt me veel en het is een geweldige kans voor mij om te leren van een van de grootste toerwagenlegendes. Het betekent veel voor me en hopelijk zal het me helpen om mijn leercurve die we een paar jaar geleden zijn begonnen voort te zetten." klinkt het.
 
"Ik wil niet zeggen wat we kunnen bereiken, dat zien we aan het einde van het seizoen, maar we hebben veel vertrouwen in beide rijders. We hebben de ervaring, het talent en de kennis van Huffy en we weten dat hij alles uit de auto en uit zichzelf kan halen. Tegelijkertijd zal hij Dani motiveren en hem helpen groeien. We geloven dat  we met een ​​voormalig kampioen en een jong Hongaars talent een goede line-up hebben. Aan ons om te bewijzen dat wat we (vorig jaar) in Sochi lieten zien geen gelukstreffer was en dat het ons opnieuw kan lukken. Met twee auto's minder kunnen we ons nog meer focussen, wat zich wellicht in betere resultaten zal vertalen" aldus teambaas Zoltán Zengő nog. 

Foto's: FIA WTCR
 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 29 april 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons