van der Horst

Zengő Motorsport verlengt samenwerking met Bence Boldizs

Bence Boldizs - Zengő Motorsport
Bence Boldizs - Zengő Motorsport
Met Bence Boldizs maakte Zengő Motorsport zonet de naam van zijn derde rijder voor het nakende WTCR-seizoen bekend. De 23-jarige Hongaarse belofte zal net als teamgenoten Mikel Azcona en Jordi Gene een nieuwe CUPRA Leon Competición voorrijden. Met 2 mei als uiterste inschrijvingsdatum komen we eerstdaags ook de naam van de vierde Zengő-rijder te weten.
  • De Swert Opticiens
Boldizs krijgt dus een nieuwe kans van talentspotter Zoltán Zengő, de richissime Hongaar die destijds ook gamer Norbert Michelisz liet doorbreken. Vooraleer hij vorig jaar Zengő Motorsport vervoegde had Boldizs er al vier seizoenen in de Hongaarse Suzuki Swift Cup opzitten, alsook een seizoen in rallycross en een eenmalig optreden in TCR Eastern Europe.

Spijts zijn gebrek aan ervaring op dit niveau wist de sympathieke Hongaar in 2020 een WTCR Rookie Driver-zege te scoren, versierde mede door het omgooien van de top tien, een DHL Pole Position en stootte in kwalificatie drie maal door tot Q2. De youngster uit Budapest boekte merkbaar progressie maar blijft bescheiden in zijn doelstelling voor 2021. 
"Ik heb nog veel te leren maar het is mijn betrachting om in kwalificatie zo dikwijls mogelijk de Q2-kaap te ronden, wat uitzicht zou geven op interessante startposities" klinkt het. "Ik ben blij dat ook Mikel [Azcona] er opnieuw bij is. Een toffe kerel met wie ik het prima kan vinden en die me afgelopen jaar flink geholpen heeft. Ook het feit dat Jordi [Gene] met al zijn ervaring met de CUPRA het team vervoegt, is een belangrijke aanwinst."

Boldizs die aan de start komt onder de Zengő Motorsport Drivers’ Academy-banier, dingt dit seizoen mee naar de FIA Junior Driver-titel. 

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 30 april 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons