van der Horst

Zes Formule E-races in Berlijn?

Start 2019 Berlin E-Prix
Start 2019 Berlin E-Prix
In het begin van de coronacrisis was de Formule E een van de laatste kampioenschappen die een race kon afwerken vooraleer iedereen noodgedwongen in lockdown werd gedwongen. Sindsdien kon de organisatie niet anders dan de ene na de andere manche schrappen. De promotoren gingen naarstig op zoek naar alternatieven en er lijkt nu dan ook bijna een oplossing te zijn, waarbij in acht dagen tijd zes races worden georganiseerd op het Tempelhofcircuit in Berlijn, allicht zonder veel publiek.
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Stoffel Vandoorne - HWA Racelab
Autosport.be kreeg te horen dat de organisatie een plan heeft dat erin bestaat om op woensdag 5 augustus de eerste race af te trappen, om dan de dag nadien de tweede race af te werken. Tot zover niets bijzonders. De volgende twee manches zouden echter tijdens het weekend van 8 en 9 augustus plaatsvinden om vervolgens na twee dagen pauze nog eens twee wedstrijden te houden, op 12 en 13 augustus. Bovendien is er de ambitie om de races in de avond te programmeren. Door zes wedstrijden af te werken op eenzelfde locatie, tracht het kampioenschap tegemoet te komen aan verschillende partijen als rijders, teams, constructeurs en sponsors. Op die manier wordt, wat betreft het aantal wedstrijden in ieder geval, een normale kalender het meest benaderd.

Start 2019 I-Pace eTrophy Berlin
Start 2019 I-Pace eTrophy Berlin
Dat de Formule E opteert voor Berlijn is niet geheel uitzonderlijk. Aangezien de races op de voormalige luchthaven van Tempelhof zullen plaatsvinden, is het niet nodig om stadscentra een week lang af te sluiten. Wat wel van belang kan zijn, is het aantal aanwezige personen. In Duitsland mogen er namelijk evenementen plaatshebben met maximaal duizend personen. Die regel werd opgelegd door bondskanselier Angela Merkel en is goegekeurd door de zestien deelstaten. Dat betekent dat de bezetting bij de teams, en mogelijk de Jaguar I-Pace eTrophy - die aan zijn laatste adem toe is - beperkt zal zijn.

Meer zekerheid over die plannen volgt op 19 juni bij de volgende vergadering van de wereldraad van de FIA.


Foto's: Formula E - HWA AG - Jaguar RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 4 juni 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons