van der Horst

Zes meetings met start van TCR Benelux op 21 en 22 mei.

TCR Benelux
TCR Benelux
Gedreven door het succes van de TCR Kick-off is men bij Kronos Events hard blijven werken aan het programma voor het eerste seizoen van de TCR Benelux. Hierbij kon de ploeg rekenen op de volle medewerking van de constructeurs. Alle mogelijke informatie met betrekking tot het bestellen en leveren van TCR gehomologeerde auto’s is nu beschikbaar voor geïnteresseerde rijders en teams. Het lijstje van potentiële klanten oogt mooi en sterkt Kronos Events in de overtuiging dat zij alle elementen in handen hebben om er een goed verhaal van te maken.
Op zes maanden van de aftrap van de TCR Benelux 2016 is de promotor er tevens in geslaagd om - in nauw overleg met de zes circuits en drie betrokken federaties - een evenwichtige kalender voor te stellen.
“Het was heel veel puzzelen en voortdurend herschikken van de gegevens, de beschikbare datums,” stelt Marc Van Dalen. “Wij zijn de circuits, de federaties en de andere promotoren uiterst dankbaar voor de manier waarop we samen naar de beste oplossing hebben gezocht.. Op basis van de gegevens die de constructeurs mededeelden over de leveringstermijnen en wetende dat teams en rijders een optimale voorbereiding nodig hebben, was het bovendien voor Kronos Events een uitgemaakte zaak dat de TCR Benelux op zijn vroegst in mei van start kon gaan. Dit geeft iedereen voldoende tijd om een programma uit te werken en te kunnen beschikken over een rijklare auto. Voor Kronos Events is het een geruststelling dat we met voldoende kandidaten kunnen beginnen aan de eerste meeting. Wij zijn niettemin trots dat wij een heel aantrekkelijke kalender in de aanbieding hebben!”

De aftrap wordt dus gegeven tijdens het weekend van 21 en 22 mei op het Circuit van Spa-Francorchamps - wat voor velen bekend is als het “mooiste circuits ter wereld” – en eindigt op 29 en 30 oktober op het circuit van Mettet.

“Wij zijn uitermate tevreden dat de TCR Benelux deel uitmaakt van sterke meetings, met veel uitstraling en niet op zijn minst veel publieke belangstelling,” vervolgt Jean-Pierre Mondron. “In de context van de Benelux was het eveneens belangrijk rekening te houden met de wensen van de drie landen, zonder het financiële plaatje uit het oog te verliezen. Daarom beperken we het aantal meetings tot zes, waarbij elk circuit van de Benelux wordt bezocht. Ter voorbereiding op het seizoen, plannen wij enkele weken voor de start van de TCR Benelux een groots opgezette Test- en Persdag.”

Elke TCR-meeting bestaat zoals tijdens de Kick Off gepresenteerd uit een vrije training van 45’, een Long Race-Qualifying van 60’ en vier sprints van telkens 20’, goed voor een totaal van 185 minuten track time. Voor het bepalen van de startopstelling van de Long Race wordt er een beroep gedaan op de sociale media.

Marc Van Dalen zegt hierover: “Het stemmen zal gebeuren via een specifieke, beveiligde TCR Facebook-pagina. Maar, het verhaal van Facebook geldt alleen voor de startgrid van de Long Race. Voor de startopstelling van de sprints en de vier sprints – met na Race 1 en Race 3 de Leading Car die het veld terug bij elkaar brengt - gelden alleen de zuiver sportieve prestaties.”

Kalender TCR Benelux 2016 (*)

21-22Mei - Circuit de Spa-Francorchamps (B)
16-17 Juli - Circuit Park Zandvoort (NL)
19-20 Augustus - Circuit Zolder (B)
24-25 September – Colmarberg (L)
22-23 Oktober – TT Circuit Assen (NL)
29-30 Oktober - Circuit Jules Tacheny de Mettet (B)
(*) Press & Testday – halfweg mei (circuit nog te bepalen)

 
Foto: Kronos Events
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op dinsdag 17 november 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons