van der Horst

Zes uren van Kortrijk: Vol en zeer competitief veld

Zes uren van Kortrijk
Zes uren van Kortrijk
Deze namiddag wordt de 23ste editie van de 6 uren van Kortrijk op gang geschoten. De traditionele seizoensafsluiter met al even traditioneel een schitterend deelnemersveld. Autostal Groeninghe opteerde net als vorig jaar opnieuw voor een tweedaagse wedstrijd en de meeting blijft gratis voor de toeschouwers terwijl een programmaboekje wordt aangeboden voor de zeer democratische prijs van vijf euro.
Bernd Casier - Ford Fiësta R5
Bernd Casier - Ford Fiësta R5
De “6 uren van Kortrijk” blijft aan populariteit winnen. Getuige daarvan is het nokvol startveld. Toen de deelnemerslijst in 2013, bij de doorstart van deze rally na een afwezigheid van een kwarteeuw, snel gevuld raakte, ondervonden de organisatoren dat de “6 uren” nog niets aan populariteit hadden ingeboet. Voor deze 23ste editie pakt de organisatie uit met enkele nieuwigheden. Op sportief vlak schotelt het de deelnemers een gloednieuwe proef, ’t Hoge, voor. Die wordt zaterdagavond al afgewerkt. KP Moeskroen, ook op zaterdagavond, blijft behouden, net zoals de vier zondagsproeven, waardoor we voor het eerst uitkomen op meer dan 100 wedstrijdkilometers. Niet minder dan 175 deelnemers komen aan de start.

Didier Duquesne - Ford Fiësta R5
Didier Duquesne - Ford Fiësta R5
Het belooft alvast een open strijd te worden. Met Vincent Verschueren, Pieter Tsjoen, Bernd Casier, Tom Van Rompuy, Tim Van Parijs, enz. krijgen we opnieuw heel wat Belgische toppers aan de start. Ook oud-winnaar Didier Duquesne staat aan de start, opnieuw met een topwagen, namelijk een Ford Fiesta WRC. Ook heel wat lokale rijders zoals Davy Vanneste, Yves Bruneel, Claudie Tanghe, Bert Cornelis, Andy Lefevere, Lietaer en Debackere brengen topmateriaal aan de start en met Pieter-Jan Maeyaert krijgen we ook de kersverse Belgische kampioen bij de historische wagens aan de start. Verschueren stapt over op een Opel Ascona gezien de Citroën DS 3 R5 van Godrive is verkocht aan VR Racing, Tom Van Rompuy zal in Kortrijk debuteren in de Citroën na een inloopperiode in de Fiësta R5 van Bernd Casier. Deze laatste zal nu opnieuw het stuur van zijn Fiësta R5 over nemen van Tom.

Verscherpte politiecontrole op KP Moeskroen, een maatregel in kader van verhoogd terreuralarm

Tom Van Rompuy - Ford Fiësta R5
Tom Van Rompuy - Ford Fiësta R5
In het kader van de recente aanslagen in Parijs en het verhoogde dreigingsniveau in België zullen er zaterdag 21 november op KP Moeskroen verscherpte controles georganiseerd worden door de politie- en ordediensten. Door het verhoogde terreuralarm is vanuit de crisiscel Binnenlandse Zaken aan de politiediensten opdracht gegeven om extra waakzaam te zijn, zeker op (sportieve) evenementen. Autostal Groeninghe is donderdag door de politiezone Moeskroen op de hoogte gesteld dat er op KP Moeskroen, de tweede klassementsproef met start om 17u37, verscherpte controle zal zijn in de publiekszone op de Lavanosite. De bezoekers worden aangeraden om geen rugzakken of handtassen mee te brengen. Wie dat wel doet zal mogelijk gefouilleerd worden door de ordediensten.

Foto's: RIP / Willy Weyens
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rally Nationaal op zaterdag 21 november 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons